Haberler

Tüm Gözler Erdoğan ve Putin'de Olacak

Güncelleme:

Fransa'da bugün gözler, Rus uçağının düşürülmesinin ardından karşılıklı sert açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin'de olacak. Erdoğan'ın ısrarla görüşme taleplerine rağmen Rus tarafının "özür olmadan görüşme olmaz" çıkışının ardından iki lider bugün Paris'te BM İklim Zirvesine katılıyor.

ABD Başkanı Obama, Almanya Başbakanı Merkel'in de içinde olduğu 147 liderin katılacağı zirvede Putin ile Erdoğan'ın görüşme yapıp yapmayacağı en çok merak edilen konuların başında geliyor.

ÖZÜR TARTIŞMASI

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın ev sahibi olduğu zirvede iki liderin resmi ve netleşmiş bir görüşme programı gözükmüyor. Türk tarafında, olayın ardından ilk defa aynı toplantıya katılacak iki liderin bir görüşme yapmasının ihtimal dahilinde olduğu görüşü hakim. Ancak saati belirlenen bir görüşme gözükmüyor. Rus tarafının özür beklemesi, Türk tarafının da özür dilemeyeceğini açıklamasının ardından görüşme olmasının zorluğu da dikkati çekiyor.

Zirvede başka bir olumsuzluk ise Erdoğan ve Putin'in ayrı salonlarda olacak olması. Aile fotoğrafı çekilmesi sırasında ise iki liderin birbirlerine ne kadar yaklaşacağı ve tokalaşıp tokalaşmayacağı da merak konusu. İki liderin görüşüp görüşmemesini belirleyecek bir başka faktör ise katılacak liderlerin olaya yaklaşımı olacak. Ev sahibi Hollande, ABD Başkanı Obama, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un tutumları da iki liderin biraraya gelip gelmemesinde etkili olacak. Obama ve Hollande daha önce Türkiye'ye destek veren açıklamalar yapmıştı. Erdoğan bir kaç gündür katıldığı açılışlarda Putin'e sürekli Paris'te görüşme yapma teklifinde bulunmuştu. Paris'teki terör olayının ardından dünya liderleri ilk kez bugün Paris'te buluşmuş olacak. Liderin terörle mücadeleye yönelik açıklamalarda bulunmaları da bekleniyor.(Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Vladimir Putin Fransa Paris Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500

Yorumlar (1)

Gerçek:

Erdoğan belgesiz konuşmaz. Bunun için Putin kaçıyor. Atı verecek önüne tüm dökümanları. Putin diyecek birşey kalmayacak. Ancak Türk tarafından Özür gelirse o dökümanları söylemek abes kacağı için Rusya Özür bekliyor.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title