Haberler

Tüm Gazianteplilerin 25 Aralık Kurtuluş Günü Kutlu Olsun

Bugün; Gaziantep Savunmasının 89'uncu Yıldönümünü Kutlamanın, Onur Ve Coşkusunu Hep Birlikte Paylaşıyoruz.

Bugün; Kurtuluş Savaşımızda, hiçbir yerden destek almadan, 11 ay boyunca sürdürülen şanlı direniş sonunda kazanılan, Gaziantep Savunmasının 89'uncu yıldönümünü kutlamanın, onur ve coşkusunu hep birlikte paylaşıyoruz.

Tarihte var olduğu günden beri, kahramanlık ve bağımsızlık timsali olmuş ve adını onurla günümüze kadar taşımış Aziz Milletimiz ve Anadolu üzerinde, asırlardır yaptıkları planları uygulama fırsatı bulan işgal güçleri, yurdumuzu işgal etmişlerdi. Ordusu dağıtılmış ve silahları toplanmış, savaşlardan yorgun düşmüş milletimizin elinde, bağımsızlık ve vatan sevdasından başka silahı da yoktu.

İşte bu noktada; bir kurtuluş yolu arayan Anadolu'da, Büyük Önder Atatürk'ün yaktığı meşalenin ardından giden Gaziantepliler, Kuvay-i Milliye ruhunun oluşmasına kıvılcım olmuşlardır.

Tarihe altın harflerle yazılan Gaziantep Savunması, Gazianteplilerin bağımsızlığı ve onuru uğurunda neler yapabileceğinin en güzel anıtıdır. Bu nedenledir ki Antepliler; Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar Antep'i kurtardıkları gibi Türkiye'yi de kurtardılar" övgüsüne mazhar olmuşlardır.

Gaziantepliler; işgal güçleri karşısında, hiçbir yerden yardım ve destek almadan büyük bir irade ve dayanma gücüyle direnerek; Şahinbey'lerin, Karayılan'ların ve daha nice adsız kahramanların öncülüğünde, 6317 şehit verme pahasına, bu şanlı destanı yazmışlardır.

Bugün bizlere düşen, canları pahasına bu toprakları vatan yapan, şehit ve gazilerimizin emaneti olan Cumhuriyetimizi, ülkemizi ve şehrimizi, birlik ve beraberlik içinde daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmaktır.

Adını tarihe altın harflerle yazdıran Gaziantepliler, hiç şüphe yok ki bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da kurtuluş savaşında gösterdikleri kahramanlıklara yakışır başarılar elde etmeye devam edeceklerdir.

Gazianteplilerin birlik ve beraberlik içinde, ülkemizin kalkınma ve gelişme yolculuğunda, her zaman en önde yürüyeceğine olan inancımı belirterek, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, bu gurur gününü bizlere armağan ederek, Antep'i Gaziantep yapan tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki 'Viski' itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki "Viski" itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

title