Haberler

TSK'nın Günlük Faaliyetleri

Beyaz Fırtına 2014 Tatbikatı kapsamında Ege Denizi'nde uluslararası hava sahasında uçuş icra eden 2 deniz karakol uçağı ile bir helikopter, Yunanistan'a ait F 16 uçakları tarafından farklı zaman diliminde radar ile kilitlemek suretiyle taciz edildi Suriye'de konuşlu SA 5 füze sistemi tarafından, Hatay üzerinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra etmekte olan bir F 16 uçağına, radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu.

Beyaz Fırtına-2014 Tatbikatı kapsamında Ege Denizi'nde uluslararası hava sahasında uçuş gerçekleştiren 2 deniz karakol uçağı ile bir helikopter, Yunanistan'a ait F-16 uçakları tarafından farklı zaman diliminde radar ile kilitlemek suretiyle taciz edildi.

Suriye'de konuşlu SA-5 füze sistemi tarafından, Hatay üzerinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra etmekte olan bir F-16 uçağına, radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan "Günlük Faaliyetler" bölümündeki bilgiye göre, dün Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nun faaliyetleri kapsamında, TCG Gediz, Madagaskar'ın Antseranana, TCG Oruçreis Komor Adaları'na, TCG YB.K.Güngör Tanzanya'nın Dar Es Selam kentine intikale devam etti. TCG Heybeliada Mozambik'in Maputo limanına ziyaretini sürdürdü. Görev grubu tarafından bölgedeki deniz haydutluğu ile mücadele faaliyetlerine destek sağlanıyor.

20 Mayıs-1 Haziran 2014 tarihleri arasında Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'de toplam 53 gemi ile 17 deniz ve hava unsurunun iştirakiyle icra edilen Beyaz Fırtına 2014 Tatbikatı kapsamında planlı faaliyetler icra ediliyor.

Beyaz Fırtına-2014 Tatbikatı kapsamında Ege Denizi'nde uluslararası hava sahasında uçuş icra eden bir deniz karakol uçağı Yunanistan'a ait bir F-16 uçağı tarafından saat 09.35'te dokuz saniye süreyle, diğer bir deniz karakol uçağı Yunanistan'a ait iki F-16 uçağı tarafından saat 13.24'te ve 13.30'da toplam sekiz dakika süreyle ve bir helikopter Yunanistan'a ait bir F-16 uçağı tarafından saat 15.16'da ve 15.23'te toplam dört dakika 10 saniye süreyle olmak üzere beş farklı zaman diliminde radar ile kilitlemek suretiyle taciz edildi.

5 Mayıs-5 Haziran 2014 tarihleri arasında Ege Denizi'nde toplam 34 geminin iştirakiyle icra edilen Efes-2014 Tatbikatı kapsamında planlı faaliyetler icra ediliyor.

20-23 Mayıs 2014 tarihleri arasında Beyaz Fırtına 2014 Tatbikatı ile koordineli olarak Kuzey Ege'de toplam dokuz gemi ve beş deniz-hava unsurunun iştirakiyle icra edilen Poyraz-02/2014 Tatbikatı kapsamında planlı faaliyetler gerçekleştiriliyor.

18-24 Mayıs 2014 tarihleri arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı koordinatörlüğünde, İzmir, Çeşme, Aliağa, Foça ve Kuşadası liman başkanlıklarının iştiraki ile icra edilen Milli Deniz Ulaştırması için İşbirliği ve Rehberlik Tatbikatı-2014 kapsamında planlı faaliyetler yapılıyor.

21-31 Mayıs 2014 tarihleri arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Karadeniz Bölge Komutanlığınca Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli açıklarında icra edilen Yıldırım-2014 Seferberlik Tatbikatı kapsamında planlı faaliyetler gerçekleştiriliyor.

TCG Gökçeada, NATO Daimi Deniz Görev Grubu - 2 (SNMG - 2), Okyanus Kalkanı Harekatı (CTF-508) kapsamında Hint Okyanusu'nda deniz haydutluğu ile mücadele görevine devam ediyor.

TCG Akçay, NATO Daimi MKT Görev Grubu - 2 (SNMCMG - 2) kapsamında İtalya'nın La Spezia açıklarında icra edilen İtalyan Minex Tatbikatı'nın deniz safhası faaliyetlerine iştirak ediyor.

TCG Fatih, ABD Davet Tatbikatı Phoenix Express-2014 kapsamında Yunanistan'ın Suda limanını ziyarete devam ediyor.

TCG Gemlik Etkin Çaba Harekatı kapsamında Doğu Akdeniz'de NATO Daimi Deniz Görev Grubu-1'in (SNMG - 1) Akın Harekatı'na iştirak ediyor.

TCG C.G.Hasan Paşa ve TCG S.Mehmet Paşa Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin açık deniz eğitimleri kapsamında İtalya'nın Venedik kentinde liman ziyaretine devam etti.

TCG Atak, Birleşmiş Milletler UNIFIL Harekatı kapsamında Lübnan açıklarında karakol görevini sürdürdü.

Küresel boyutta icra edilen MAST (Deniz Savunma, Güvenlik ve Emniyet Sistem ve Teknolojileri) "Eurasia Konferansı" kapsamında 20-22 Mayıs 2014 tarihleri arasında İstanbul Büyükdere'de liman ziyareti icra eden TCG Tuzla toplam 140 katılımcı tarafından ziyaret edildi.

Bir deniz karakol uçağı, Karadeniz Uyumu Harekatı kapsamında Karadeniz'de uluslararası hava sahasında keşif gözetleme uçuşu icra ediyor.

Diğer harekat eğitim faaliyetleri kapsamında toplam yedi gemi seyir gerçekleştiriyor.

Suriye'de konuşlu SA-5 füze sistemi tarafından, Hatay üzerinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra etmekte olan, Merzifon meydanından kalkan bir F-16 uçağına, 25 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu.

Altı F-16 uçağı ile Hatay üzerinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra edildi.

12 bot ile Ege'de tatbikat faaliyetleri ve beş bot ile Türkiye- Suriye deniz hududunda karakol görevi yapıldı.

TSK unsurları, 12-23 Mayıs 2014 Polonya açıklarındaki Dynamic Monarch Tatbikatı'na, 12 Mayıs-4 Haziran'da Akdeniz'deki Phoenix Express Tatbikatı'na ve 12-23 Mayıs 2014'te Almanya'daki Jawtex-2104 Tatbikatı'na, 12-24 Mayıs'ta Akdeniz'deki İtalyan Minex Tatbikatı'na ve 20-30 Mayıs'ta Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz'deki Beyaz Fırtına Tatbikatı'na, 21-30 Mayıs'ta Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesindeki Yıldırım-2 Seferberlik Tatbikatı'na, 20-23 Mayıs'ta Kuzey Ege'deki Poyraz-02/2014 Taktik Tatbikatı'na ve 18-24 Mayıs'ta Ege Denizi'ndeki Milli Deniz Ulaştırması İçin İşbirliği ve Rehberlik Tatbikatı-2014'e katılıyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ege Denizi Yunanistan Suriye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title