Haberler

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsüne Ait Tarım Arazisinin İmara Açılması

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, 'Edirne'ye Yaptığımız Projeler Her Zaman Hukuk Kuralları Çerçevesinde Olmuş, Bundan Böyle de Öyle Olacaktır' Dedi

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, 'Edirne'ye yaptığımız projeler her zaman hukuk kuralları çerçevesinde olmuş, bundan böyle de öyle olacaktır' dedi.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, CHP'den İl Genel Meclis üyesi Erdal Akgün'ün, Edirne'de yerel bir gazetede yer alan Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsüne ait tarım arazisinin bir kısmının imara açılmasıyla ilgili yaptığı açıklamalarını cevapladı. Necdet Budak, 'Bir yerel basın kuruluşumuz aracılığıyla şahsıma yönelik yaptığı tamamen gerçek dışı, asılsız, dayanaksız ve çirkin açıklamaları üzüntü ile karşılamaktayım. Bize bu eleştirileri yapanlara aynaya bakmalarını tavsiye ediyorum' dedi.

Akgün'ün, Edirne'ye 400 yataklı bir hastane yapılması için Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsüne ait tarım arazisinin bir kısmının, içerisinde çoğunlukla CHP'li üyelerin de bulunduğu Edirne Belediye Meclisinin kararı ile TOKİ'ye hastane ve konut yapımı için imara açılmasını kendisiyle ilişkilendirmesinin son derece yanlış olduğunu söyledi. AK Parti'li Budak şunları kaydetti:

'İmar Planı, Edirne Belediyesi Meclisince onaylanmıştır. Kaldı ki söz konusu Meclisin çoğunluğu CHP'lidir. 5162 sayılı Kanun'un 4. maddesinde, '... planlar, belediyelere veya valiliğe intikal ettiği tarihten itibaren üç ay içerisinde aynen veya değiştirilerek onaylanması suretiyle yürürlüğe girer. Üç ay içerisinde onaylanmayan planlar, Başkanlık (TOKİ) tarafından re'sen yürürlüğe konur' hükmü yer almaktadır. Buradan da anlaşılacağı üzere Edirne Belediye Meclisinin planları değiştirme yetkisi bulunmaktadır. Edirne'ye yaptığımız projeler her zaman hukuk kuralları çerçevesinde olmuş, bundan böyle de öyle olacaktır. Şahsıma yönelik olarak, 'ziraat profesörüyüm' diye Edirne halkını kandırdığımı iddia eden Sayın Akgün, benim zaten ziraat profesörü olduğumu herhalde bilmiyor. Ayrıca, kendisinin mensup olduğu partinin belediye başkanı ve belediye meclisi üyelerinin aldığı kararla imara açılan bu toprakların benim tarafımdan peşkeş çekildiği yönündeki iddialarını şahsıma hakaret sayıyorum. Türk adaleti önünde kendilerini ispat etmeye davet ediyorum.'

- 'BAŞIM DİK, ALNIM AÇIK'

Necdet Budak, hayatı boyunca karışık işlerin içinde olmadığını ifade ederek, 'Ne de böyle işleri yapanlara göz yumdum. Tarımın, çiftçinin bu ülke için ne kadar önemli olduğunu her platformda savunan bir kişi olarak, bu haksız eleştirileri kabul etmem asla mümkün değildir. Benim ülkemi, toprağımı, Edirne'yi ne kadar yürekten sevdiğimi beni tanıyanların bildiğinden şüphem yok. Ben siyaseti ülkeme ve bölgeme hizmet etme aracı olarak görmekteyim. Birileri başka bir şekilde görüyorsa o da onların sorunudur. Siyaseti yapmamdaki en önemli sebep de bu ülkeye olan borcum. Ben çiftçi aile çocuğuyum. Yoksulluk ve imkansızlıkların ne demek olduğunu da çok iyi bilirim' dedi.

Budak, 2011 seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte 2007 seçimlerinde olduğu gibi AK Parti ve milletvekili olarak kendisi üzerinden siyasi rant elde etmek ve gündemde olmak için atılan çamurların üzerine yapışmadığını ve bundan sonra da yapışmayacağını kaydederek, şunları ifade etti:

'Bu çamurları atanlar, başım dik, alnım açık, göğsümü gere gere Edirne halkının içerisinde olmaya devam edeceğimi bilmelidirler. Biz, gücümüzü milletten alıyoruz. Her zaman da böyle olacak. Muhalefet partisine mensup yetkililer sadece ideolojik bir tutum içerisinde Edirne halkını istedikleri gibi yanıltabileceklerini düşünüyorlarsa yalnızca kendileri yanılır. Biz, Edirne halkının gücü, teveccühü ile buradayız. Tüm bu yapılan haksız ve ideolojik eleştirilere rağmen, ülkemiz ve insanını, havasını, suyunu, taşını, toprağını sözde değil özde hissettiğimiz ve bildiğimiz Edirne için çalışma azmimiz artarak devam edecektir.'

İl Genel Meclisi üyesi Erdal Akgün, geçtiğimiz hafta yerel bir gazetede, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsüne ait tarım arazisinin bir kısmının imara açılması kararını eleştirmişti.

(SAR-DÜR) - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 25 Mayıs Cumartesi Steam sorun mu var? Galatasaray'da seçim ne zaman, seçim bugün mü? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Yeni eğitim müfredatı onaylandı mı? Talim ve Terbiye Kurulu müfredatı onayladı mı? 25-26 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 25-26 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 25-26 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25-26 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar #128240 25-26 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2024? #128196 25-26 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Gaddar ne zaman final yapacak? #129300 #128250 25 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title