Haberler

Trabzon'da Misina Ağ Denetimleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik Grup Komutanlığınca gerçekleştirilen denetimlerde 15 misina ağa el konuldu.

Trabzon Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, balıkçı barınaklarında denetim gerçekleştirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Bakanlığın yayımladığı 3/1 numaralı tebliğ ile kullanımı ve balıkçı barınaklarında bulundurulması yasaklanan misina ağları denetiminin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik Grup Komutanlığınca Trabzon merkez, Sürmene, Araklı, Arsin, Yomra, Akçaabat ve Çarşıbaşı ilçelerindeki balıkçı barınağı ve çekek yerlerinde yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, av araç ve gereçleri denetimi çalışması sonucu 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununca kullanımı yasak olan çeşitli boşlarda 15 misina ağına el koyan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin, bu ağları kullanan balıkçılara 2 bin 877 lira para cezası uyguladığı kaydedildi.

Açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cahit Gülbay'ın şu ifadelerine yer verildi:

"Misina çabuk parçalanıp koptuğundan ötürü deniz diplerinde büyük parçalara ayrılarak yıllarca bozulmadan kalmaktadır. Balıklar ve diğer deniz canlıları bu parçalanmış başıboş ağlara takılarak ölmekte ve ekosisteme zarar vermektedir. Balıkçılarımızın sürdürülebilir balıkçılık ve deniz ekosisteminin korunabilmesi için yasaklanmış av araç ve gereçlerini kullanmaması ve avlanma kurallarına riayet etmeleri önem taşımaktadır." - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Sürmene Trabzon Araklı Arsin Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (1)

Turgay Alioğlu:

Birde şu büyük balıkcı teknelerini deenetleseniz, izleseniz, ne güzel ve ne adil olacak... Peki bu ağları satanlara neden bir yaptırım yok.. Ceza yok, yasak yok...?

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title