Haberler

Toyota Karbon Salınımını Nötürleyecek

Otomotiv sektöründe geliştirdiği teknolojilerle çevreye duyarlı bir yaklaşım sergileyen Toyota, otomobillerin yol açtığı karbon salınımının, yeni orman sahaları oluşturularak dengelenmesi amacıyla "Karbon Nötralizasyon Projesini" uygulamaya koydu.

Otomotiv sektöründe geliştirdiği teknolojilerle çevreye duyarlı bir yaklaşım sergileyen Toyota, otomobillerin yol açtığı karbon salınımının, yeni orman sahaları oluşturularak dengelenmesi amacıyla "Karbon Nötralizasyon Projesini" uygulamaya koydu.

Toyota'nın İzmir yetkili satıcısı olan Toyota Plaza Borovalı da proje kapsamında Ege Orman Vakfı işbirliğiyle 10 fidanlık orman sahası oluşturulması için protokol imzaladı.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Pazarlama Grup Müdürü Ziya Burnaz, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, Toyota'nın çevreci teknolojilerin öncü markası olarak, teknoloji geliştirmenin yanı sıra hem dünyada hem de Türkiye'de çevreci sosyal sorumluluk projelerine imza attığını söyledi.

Toyota'nın, otomobil teknolojilerinde olduğu kadar çevre konusunda da hep daha da ileriyi hedeflediğini dile getiren Burnaz, "Bu düşünceden hareketle İzmir'de gerçekleştirdiğimiz bu proje, markamızın çevreye duyarlılığı ortaya koymakta ve örnek olmaktadır" dedi.

Burnaz, Toyota'nın aynı zamanda Türkiye'de 2015 yılını "hibrit yılı" olarak ilan ettiğini de belirterek, şöyle konuştu:

"Toyota, hibrit otomobillerin sağladığı benzersiz sürüş keyfinin yanı sıra batarya kiralama maliyetleri olmayan, şarj istasyonu ve benzeri alt yapı gereksinimi duymadan hibrit teknolojisini orta ve uzun vadede en ekolojik ve ekonomik çözüm olarak görmektedir. Çevreye en duyarlı otomobil olan hibrit araçlar, karbondioksit emisyonunu düşürmek ve hava kalitesini arttırmak amacıyla üretilen devrim niteliğindeki otomobillerdir."

Toyota Plaza Borovalı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Borovalı da bir otomobilin çevreye verdiği zararın karşılanması için ağaçlandırmanın önemine dikkati çekerek, "Yalnızca ürünlerimizle değil, yaklaşımımız ile de çevre duyarlılığını en üst düzeye taşıyan bir markayız" dedi.

Ege Orman Vakfı Başkanı Cem Bakioğlu ise ulaşım, ısınma, enerji tüketimi veya satın alınan ürünlerin üretim ya da tüketiminin atmosferde karbon gazı salımına sebep olduğuna vurgu yaparak, Toyota'nın Karbon Nötralizasyonu Projesi ile tüm markalara örnek teşkil edecek bir yaklaşım sergilediğini söyledi.

Konuşmaların ardından taraflar arasında imzalanan protokol uyarınca Toyota Plaza Borovalı, satılan her bir Toyota markalı otomobil için Ege Orman Vakfı'na 4 fidan bağışında bulunacak. Proje ile Çeşme ilçesinin Ildırı Kadıovacık mevkisinde 10 bin fidanlık "Toyota Plaza Borovalı Ormanı" oluşturulacak. Proje kapsamında ayrıca satılan araçlara yapıştırılacak özel çıkartmalarla karbon salınımı konusunda farkındalık oluşturulacak.

Kaynak: AA / Yerel

Ege Orman Vakfı Toyota Türkiye İzmir Yerel Haberler

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title