Haberler

'Torba Yasası' Protestosu

Düzce'de Türk-iş Üyesi Bir Grup, AK Parti İl Başkanlığı Önünde Kamuoyunda 'Torba Yasası' Olarak Adlandırılan Tasarıyı Protesto Etti

Düzce'de TÜRK-İŞ üyesi bir grup, AK Parti İl Başkanlığı önünde kamuoyunda 'Torba Yasası' olarak adlandırılan tasarıyı protesto etti.

AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan sendika üyeleri, 'Torba yasası' olarak adlandırılan ve bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı eleştiren sloganlar attı.

TÜRK-İŞ Düzce Şube Başkanı Murat Ardınç, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan bu tasarı TÜRK-İŞ'in ve diğer sosyal tarafların görüşüne başvurulmadan 29 kasım günü meclise sunulduğunu söyledi.

Sosyal diyalog ciddi bir iş olduğunu, bir yandan sosyal diyalog deyip diğer yandan dostlar alışverişte görsün hesabı ile işine geldiğinde bunu uyguladığı işine gelmediğinde uygulamamak kabul edilebilir bir durum olmadığını dile getiren Ardınç, şöyle konuştu:

'Tasarı ile ilgili çekinceler Başbakanlı, ilgili Bakanlıklar ve meclis komisyonlarına iletilmiş, çekinceler kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bizler çekincelerimizin meclis komisyonunda giderileceğini beklerken maalesef buda geçekleşmemiştir. Meclis komisyonlarında sadece il özel idarelerinde çalışan işçilerin Milli Eğitim Banklığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü taşra teşkilatlarına gönderilmesi hükmü çıkmıştır. Bu işçilerin Karayolları Genel Müdürlüğüne devredilmesi hükme bağlanmış, ancak bunun dışındaki tüm sakıncalı hükümler varlığını korumuştur.' Grup basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

(ÖÜ-ZHL) - DÜZCE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title