Haberler

Topraksız Köyün Muhtarı

Aydın'ın İncirliova İlçesi'ndeki İkizdere Barajı'nın Su Tutması ile Sular Altında Kalan İkizdere Köyü Halkı Köylerinin İsminin Yaşatılmasını İstiyor.

Aydın'ın İncirliova ilçesi'ndeki İkizdere Barajı'nın su tutması ile sular altında kalan İkizdere Köyü halkı köylerinin isminin yaşatılmasını istiyor.

İkizdere Köy Muhtarı Selahattin Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl İkizdere Barajı'nın su tutmaya başlamasından önce köylerinin boşaltıldığını, daha sonra ise Karabağ köyü sınırlarına yapılan yeni konutlara köylülerin yerleştirildiğini anlattı.

Barajın su tutmaya başlaması ile köyün sular altında kaldığını ifade eden Özcan, buna karşın köyün tüzel kişiliğinin halen devam ettiğini belirtti.

Özcan, yaklaşık 500 yıl önce kurulan köylerinin yok olup gitmesini istemediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Köyümüzün isminin yok olmasını istemiyoruz. İsminin devam etmesini istiyoruz. Köy halkından topladığım 249 imza ile Ankara'daki Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne başvuruda bulundum. Karabağ ile Dereağzı köylerinin sınırları arasında verilecek toprakla, köyümüzün isminin yaşamasını sağlamak istiyoruz. Köyümüzün nüfusu, eski yerinde 500 iken, şu anda 350 kişiye düştü. Eğer köyün eski adını devam ettirebilirsek, nüfusumuzun yine 500'e kadar uluşacağına eminim."

Özcan, genel seçimlere az bir süre kalmasına karşın, köy halkının nerede oy kullanacağının belli olmadığını belirterek, "Şu anda köyün adı var, muhtarı var ama resmi olarak köy yerinde yok. Ne olacaksak bir an önce olmamız gerekiyor" diye konuştu.

-"BİR KARIŞ TOPRAK BİLE VERMEYİZ"-

Topraksız kalan İkizdere köyünden taşınan köylülerin yerleştirildiği Karabağ Köy Muhtarı İsmail Oruç da İkizdere köylülerinin Karabağ köyüne taşınmalarının ardından 3 ay geçmesine karşın, kimsenin ikamet almaya gelmediğini ifade ederek,

"Olmayan köyün muhtarından ikamet alıyorlar. Hepsi suç işliyor" diye konuştu.

Oruç, yaşanan sorun nedeniyle köyde olumsuzlukların yaşanabileceğini aktararak, şöyle devam etti:

"Benim köyümde yaşayanlar, İkizdere köyünün bizim köyümüzün bir mahallesi olarak kalmasını istiyor. Zaten başka köy olması yasalara ve kurallara aykırıdır. Yeni yapılan evler ile bizim aramızda 200 metre bile yokken, nasıl başka bir köy olabilir. Ben bunu merak ediyorum. Eğer bu şekilde bir çalışma olursa, yarın iki köy arasına bir karakol kurmak zorunda kalırlar. Biz asla topraklarımızdan bir karış dahi olsa vermeye razı değiliz."

Dereağzı Köy Muhtarı Hüsamettin Tuğrul ise herhangi bir resmi yazı gelmediği için konudan haberdar olmadığını söyledi.

Tuğrul, köylerinin daha önce İkizdere köyüne bağlı bir mahalle olduğunu aktararak, "Bu nedenle bizim öyle çok bir arazimiz yok. Hatta sınırlarımız çok dar olduğu için verme şansımızda yok. O bölgedeki arazinin çoğu Karabağ Köyüne ait. Eğer onlar vermeye yanaşmıyorlarsa bizde de verecek arazi yok" dedi.

-KAYMAKAM ÇÖZÜM BULMAYA ÇALIŞIYOR-

Olayla ilgili inceleme yapmak üzere Karabağ köyüne giden İncirliova Kaymakamı Adem Ünal ise sorunu bir an önce çözüme kavuşturmak için incelemeler yaptıklarını ifade ederek, "Oluşturacağımız raporlar doğrultusunda, gerekli yerlerle yazışmalarımızı yapacağız. Amacımız, hiç kimseyi mağdur etmemek" diye konuştu.

- AYDIN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Bakmadan Geçme

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title