Haberler

Toprak: 'Kalfa Korusu Spor Salonu ile Yüzme Havuzu Bu Yıl Tamamlanacak'

Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Toprak, Kalfa Korusu Spor Tesisleri'nde Yapımı Süren Olimpik Yüzme Havuzu ile Spor Salonu İnşaatlarının 2011 Yılı Sonuna Kadar Tamamlanacağını Söyledi

Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Toprak, Kalfa Korusu Spor Tesisleri'nde yapımı süren olimpik yüzme havuzu ile spor salonu inşaatlarının 2011 yılı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Toprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kalfa Korusu Spor Tesisleri'nde inşaatı devam eden projeler hakkında bilgi verdi.

Temeli 2007 yılında atılan spor salonu inşaatı ile temeli 12 yıl önce atılan olimpik yüzme havuzu inşaatlarının revize edileceğini, ödenek yetersizliği yüzünden tamamlanamayan tesislerin kentin iklim ve nüfus özelliklerine göre en kısa sürede tamamlanacağını söyleyen Toprak şöyle konuştu:

'İlimizde Milli Takımlar Kamp Merkezi olarak planlanan Kalfa Korusu'nda bir türlü tamamlanamayan olimpik yüzme havuzu ve spor salonu 2011 yılında tamamlanarak hizmete açılacak. 1998'de temeli atılan ve 750 bin lira masraf edildikten sonra ödenek yetersizliği yüzünden bitirilemeyen olimpik yüzme havuzu ile 2007 yılında yapımına başlanan ve 1 milyon lira harcanan por salonu projeleri revize edildi. Bir süre önce Uşak'ı ziyareti sırasında tesisleri yerinde inceleyen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, iki projenin de revize edilerek bitirilmesi talimatını verdi. Bakan Özak, tesislerin tamamlanabilmesi için 10 milyon lira ödenek sözü de vermişti. Bakan Özak'ın talimatı ile revize edilen iki tesis için çalışmalar yeniden başladı.'

Kalfa Korusu'nda atlı cirit sahası, futbol sahası, kamp merkezi gibi tesislerin de yer aldığını belirten Ahmet Toprak bölgenin kente çok önemli avantajlar getireceğini söyledi. Kalfa Korusu Spor Tesisleri'nin Uşak'ın 50 yıllık ihtiyacını karşılayacağını iddia eden toprak şöyle konuştu:

'Kalfa Korusu Uşak için önemli bir proje. Kalfa Korusunu bir spor kompleksi haline dönüştürmek istiyoruz. Yıllardır hayal edilen bu proje 2011 yılında gerçekleşmiş olacak. Kompleks tamamlandığında Uşak önemli bir merkez kazanmış olacak. Spor Kompleksi kentin en az 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak seviyeye gelecek. Bakanımız Faruk Nafiz Özak'a bize verdiği destek için teşekkür ediyoruz.

Ayrıca Kalfa Korusu'nda Atletizm Federasyonu, uluslararası düzeyde bir pist yapmak istiyor. Burada şuanda sporcuların barınması için kullanılan binanın 4 yıldızlı otele dönüştürülmesi de gündemde. Bu konuda Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan izin alınması halinde işlemler başlatılacak. Atletizm Federasyonu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile anlaşarak bölgeye 2,5 milyon liraya mal olacak 8 kulvarlı bir pist yapacak. Bütün bu yatırımlar bitirildiğinde Kalfa Korusu Türkiye'nin en modern komplekslerinden biri haline gelecek.'

(SON-BAH) - UŞAK

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title