Haberler

Şırnak'ta yükümlü aile ve çocuklarına yönelik düzenlenen etkinlikte 150 yetişkin ve 700 çocuğa giyim yardımı yapıldı

Güncelleme:

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nce Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi'nde yükümlü aile ve çocuklarına yönelik 'Minik kalplerle gülümse' etkinliği düzenlendi.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nce Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi'nde yükümlü aile ve çocuklarına yönelik 'Minik kalplerle gülümse' etkinliği düzenlendi.

Programda konuşan Şırnak Adalet Komisyonu Başkanı Şevket Ünal, "Hizmetlerin sadece yükümlülerle sınırlı kalmıyor olması yükümlülerle beraber ailelerin ve özellikle çocuklarının da faydalanıyor olması bizim için çok mutluluk verici. Çünkü bir çocuğun gülmesinin geleceğimiz için bir umut olduğuna inanıyorum. Bundan dolayı çocukların gülüşünde katkısı olan, başta denetimli serbestlik müdürlüğümüze ardından sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı müdürlüğüne ve bir nebze de olsa katkısı olan, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

'Çocuklar Hem Bugünümüz Hem Yarınlarımız' Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan ise, "Konu çocuklar olunca, hele ki çocukların gülümsemesini hedef alan bir faaliyet olunca hepimizin de yüzü gülüyor. Çocukları güldürmek demek toplumu, ülkeyi güldürmek demek, aslında dünyayı güldürmek ve gülümsetmek demek. Çünkü çocuklarımız hem bugünümüz hem de yarınlarımız. Onların en iyi şartlarda yetişmesi, hayata hazırlanması devlet olarak da millet olarak da en asli sorumluluklarımız arasında yer alıyor. Tabi hayat uzun ince bir yol. Bu yolda yürürken insanoğlu bilerek veya bilmeyerek hatalar yapabiliyor, kusur veya suç işleyebiliyor. Hayatın gerçekliği içerisinde bunlar var. Elbette ki bunların olmamasını, her şeyin dört dörtlük olmasını isteriz. İnancımız, mensup olduğumuz İslam dini de 'hayat bizim için bir imtihan' diyor. Hepimiz bir imtihandan geçiyoruz. Bunun çeşitli evreleri, gerekçeleri var. Bu hayat serüveninin içerisinde özellikle belli suçlara garp olmuş vatandaşlarımızın yeniden topluma kazandırılması, meslek sahibi yapılması, meslek kurmalarına teşvik edilmesi, var olan becerilerinin geliştirilmesi, çocukların hem sosyal hem de ekonomik olarak desteklenmesi toplumumuzun da geleceği açısından önemli, hem de o ailelerin geleceği açısından önemlidir. Temennimiz çocuklarımızın yüzlerinin hep gülmesidir. Hayata gülümseyebilmeleri, geleceğe umutla bakabilmeleridir. İnşallah bu projeler onların yüzlerinin gülmesine katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Müzik dinletisinin ardından 150 yetişkin ve 700 çocuğa giyim yardımı yapıldı. Etkinliğe Vali Ali Hamza Pehlivan, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Şevket Ünal, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, İl Jandarma Alay Komutanı Murat Bozkurt, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, koruma kurulu üyeleri, yükümlü aileleri ve çocukları katıldı. Sekvan Küden

Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Cumhuriyet Başsavcılığı Cumhuriyet Şırnak Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Bakmadan Geçme

Survivor ilk eleme adayı kim oldu? 4 Haziran dokunulmazlığı kim kazandı? Survivor Merve eleme adayı mı? Resmi Gazete bugün (4 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Kabine Toplantısı Gündemi: Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Emekli bayram ikramiyesine zam var mı? Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifi! Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 4 Haziran Kabine Toplantısı gündemi nedir? Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title