Haberler

TOKİ Başkanı Turan, Malatya'da

Turan, Malatya İnönü Stadyumu inşaatında incelemede bulundu.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ'nin Malatya'da devam eden inşaat projelerinde incelemede bulundu.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Ergün, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve beraberindekilerle Beydağı, Kernek ve Fırat mahallelerinde devam eden TOKİ konutları inşaatını gezdi, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Heyet daha sonra TOKİ'ye devredilen Malatya İnönü Stadyumu inşaatında da incelemelerde bulundu.

Çalık, inceleme sırasında, Malatya'nın çok hızlı bir gelişme içerisinde olduğunu belirterek, "Stadyum arazisi yerine TOKİ'ye başka noktalarda araziler verilebilir. Sizler yeni Türkiye'yi inşa ederken bizler de hep birlikte Malatya'yı yeniden inşa edelim. Bu alana büyük inşaatların girmesine izin vermeyelim. Bu alan Malatya'nın oksijen deposu, yeşil alanı olsun" ifadesini kullandı.

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan da Çalık'ın talebini  değerlendireceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ben de yerel yönetimlerden geliyorum. Bu alanın bu şehir için ne anlam ifade ettiğini de biliyorum. Bu talepleri hep birlikte değerlendireceğiz ve halkımızın mutlu olmayacağı bir şeyi yapmayacağız. Ama takdir edersiniz ki Malatya'da TOKİ ile ilgili birden fazla konu var ve TOKİ'nin Türkiye genelinde iş yaptığı iller içerisinde Malatya ilk 3 il arasında yer almaktadır. Hatta 3. ve 4. etap toplu konutlar ile ilgili de ayrıca Malatyalılara bir müjdemiz olacak. Bugüne kadar yapılan çalışmaları daha kolaylaştırıcı bazı gelişmeler olacak. Biz Malatya'ya yakışan şeyi inşallah el birliğiyle yapacağız." - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Ergün Öznur Çalık Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title