Haberler

Tiryakioğlu, Bakan Arzu'yu Ziyaret Etti

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu’yu makamında ziyaret ederek, antepfıstığı üretiminin artırılmasına yönelik yapılan çalışmalar ve Gaziantep’in gelişen tarım sanayisi hakkında bilgiler verdi.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu'yu makamında ziyaret ederek, antepfıstığı üretiminin artırılmasına yönelik yapılan çalışmalar ve Gaziantep'in gelişen tarım sanayisi hakkında bilgiler verdi.

Bakan Arzu'ya yeni görevinde başarılar dileyen GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, GTB'nin Gaziantep ve bölge ekonomisinin kalkınmasına yönelik sürdürdüğü projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Gaziantep'in tarımda sanayinin başkenti konumuna geldiğini dile getiren Tiryakioğlu, "Son yıllarda bu alanda kazanılan ciddi gelişimi artırmak ve çıtayı daha da yukarı çıkartabilmek için borsa olarak, Lisanslı Depoculuk, Emtia Merkezi, Et Borsası ve Antepfıstığı Pilot İşleme Tesisi gibi önemli projelerin alt yapılarını oluşturduk" dedi. Görüşmede antepfıstığının sorunlarını da dile getiren Tiryakioğlu, üreticilerin ve sanayicilerin bu konuda bakanlıktan beklentilerini ifade etti. Antepfıstığında bu yıl tarihin en yüksek rekoltesinin tespit edildiğini hatırlatan Tiryakioğlu, "Bölgemizde on binlerce ailenin en önemli geçim kaynağı ve ekmek kapısı olan antepfıstığını dünya pazarlarında hak ettiği noktaya getirmek için yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Üreticinin bilinçlendirilmesinden, yeni rekolte tespit çalışmalarına ve yeni aşılı fidanların toprakla buluşturulmasına kadar üretimi geliştirmeye yönelik ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Tamamı bakanlığımızın değerli katkılarıyla yapılan bu çalışmaların yanı sıra dünya fıstık üretiminde birinci sırada yer alan Amerika'ya bir heyet göndererek orada antepfıstığı üzerine bilimsel araştırma ve incelemelerde bulunduk. Tüm bunların yanı sıra TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Gıda Enstitüsü ile ortak yürüttüğümüz proje kapsamında şehrimize 'Antepfıstığı Pilot İşleme Tesisini' kazandıracağız. Bu tesiste TÜBİTAK ile birlikte Ar-Ge ve ürün geliştirmeye yönelik çeşitli projeler de geliştireceğiz. Modern makineler ve laboratuarların yer alacağı tesisi en kısa sürede kentimizin ve bölgemizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz."

Tiryakioğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ortak sürdürdükleri ve tüm sektör temsilcilerinin yer aldığı "Antepfıstığı Ortak Akıl " toplantılarını aralıksız sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

GTB Başkanı Tiryakioğlu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu ise konuşmasında Gaziantep'e özel bir bakış açısının olduğunu ifade etti.

Gaziantep'in son yıllarda tarıma dayalı sanayide yakaladığı başarıyı büyük bir memnuniyet ve takdirle takip ettiklerini belirten Bakan Arzu, antepfıstığı üretiminin geliştirilmesine yönelik yapılacak tüm çalışmalara destek vermeye devam edeceklerini de söyledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Ticaret Borsası Kutbettin Arzu Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title