Haberler

Tıp Öğrencileri Çalıştayı'nda 270 Doktor Adayı Bir Araya Geldi

Konak Belediyesi ana sponsorluğunda gerçekleşen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencilerinin organize ettiği Tıp Öğrencileri Çalıştayı düzenlendi.

Konak Belediyesi ana sponsorluğunda gerçekleşen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencilerinin organize ettiği Tıp Öğrencileri Çalıştayı düzenlendi.

Konak Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çeşme Alaçatı Süzer Otel'de gerçekleştirilen "Semptomaloji" çalıştayına 32 tıp fakültesinden toplam 270 tıp öğrencisinin katıldığı ve iki gün süren kongreye, Çalıştay Onursal Başkanı Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ın yanı sıra çok sayıda profesör ve doçent düzeyinde doktor iştirak etti.

Çalıştayda çeşitli sunumlar ile alçı, radyolojik yorumlama, cilt bakımı, tıbbi beceriler ve EKG yorumlama konularında da kurslar düzenlendi.

Konak Belediye Başkanı Dr. Tartan, çeşitli fakültelerden gelen tıp öğrencileriyle keyifli bir sunum içinde yer almaktan mutlu olduğunu ifade ederek,

"Türkiye'nin en genç milletvekili ve bakanlarından biri olarak sağlık sisteminin içinde bir ölçüde yer aldım. Bugün zaman zaman doğrularıyla yanlışlarıyla tartışılan sağlık sisteminde ilk defa 1999-2000 yıllarında sistemin entegrasyonunda, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı sisteminin organizasyonunun tek çatı altında yapılmasına yönelik ilk çalışmayı o zaman genç bir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak başlatmıştım. Umuyorum ki, Türkiye'de sağlık ordusunda çok önemli hizmetler vereceksiniz. Gerçekten çok kutsal bir meslek yapıyorsunuz, önemli görevinizde şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

Hedeflerinin, üniversiteler arası akademik bilgi alışverişi ve iletişim sağlamak, öğrencilerin bilimsel araştırmalarını teşvik etmek ve paylaşmak olduğunu belirten öğrenciler, herkesin beğenisini kazanan dolu dolu bir bilimsel program gerçekleştirdiklerini ifade ettiler.

Çalıştay Genel Sekreteri Onur Küçük, amaçlarının, Türkiye'nin dört bir yanından hekim adaylarını ve hocalarımızı bir araya getirerek, akademik bilgi paylaşımı sağlamak olduğunu vurguladı. Küçük, şunları kaydetti:

"En büyük arzumuz, genç beyinlerimizin tam da Ulu Önder Atatürk'ün istediği gibi ülkemizi dünya ülkeleri arasında ilim ve irfan ile daha iyi yerlere getirmekti. Üniversite öğrencilerinin tek amacı ülkemiz için çalışarak bilim alanında Türkiye adını duyurmak ve yüceltmek olmalıdır. Hipokrat, İbni Sina gibi hekimliğin kurucularından aldıkları değerli bayrağı hep daha ileriye, aydınlığa, yeniliğe taşımalarıdır. Bizde buna ufak bir katkı sağladık. Bu bilimsel etkinlik sayesinde, hem bilimsel çalışması olan arkadaşlarımız kendi çalışmalarını dile getirmek için bir fırsat kazandılar hem de diğer arkadaşlarımızın bu tür çalışmalarda bulunması teşvik edilmiş oldu. İstedik ki tüm üniversite öğrencileri de adını bilimsel platformlarda duyursun, sesler hep araştırmalarda yükselsin, projelerde hayat bulsun. "

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni ve İzmir'i en iyi şekilde temsil eden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, konuk öğrencilerle birlikte yoğun geçen iki günlük çalıştayın ardından Çeşme turu yaptı. İzmir'de Etnografya Müzesi ile Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi'ni gezen doktor adayları, yorgunluklarını atmak için İzmir'in güzide yatı Lamia ile körfez turu gezisi yaptı.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

İspanya, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini resmen tanıdı

İspanya, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini resmen tanıdı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

Bakmadan Geçme

Süleymaniye Camii Mimar Sinan'ın hangi eseri? Süleymaniye Camii ne zaman yapıldı, özellikleri neler? Süleymaniye Camii hakkında bilgiler… Mersin tavuğa tecavüz olayı ne, ne oldu? Tavuğa tecavüz eden kim, tutuklandı mı? ALMANYA-TÜRKİYE Milletler Ligi maçı ne zaman? Filenin Sultanlarının 2. Hafta maçları başladı mı? #127952 3 günde öldüren EBOLA VİRÜSÜ ne, nasıl bulaşır? Çinli bilim insanları geliştirdi! #129440 Zekât kimlere farzdır? Geçerli olmasının şartları nelerdir? Tavuğa tecavüz etti! Olay nerede oldu? Şahıs tutuklandı mı? TYT AYT 2024 DENEME SINAVI SONUÇLARI! #9997 YKS deneme sınavı sonuçları açıklandı mı, nereden öğrenilir? İşte sorgulama ekranı! Merdiven boşluğunda ipe asılı halde ölü bulundu! Olay ne, nerede oldu? FETÖ firarisi AKIN İPEK'İN YALISI satışa çıktı mı, ne kadar? Koza-İpek Holding'e ait BEYAZ KÖŞK ne kadara satılıyor, kaç TL? Vekâlet yoluyla hac yapılabilir mi? Şartları nelerdir? CRİSTİANO RONALDO GOL REKORU KIRDI! #129349 Ronaldo Suudi Ligi'nde kaç gol ile rekor kırdı? Cristiano Ronaldo kaç gol attı? #9917 27-31 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ #128185 Bu hafta hangi şirketler halka arz olacak? #128185 Kuşum Aydın kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kuşum Aydın kaç yaşında, nereli? Kuşum Aydın biyografisi! ALES/2 NE ZAMAN 2024? #9997 ALES/2 sınavı hangi tarihte, başvurular ne zaman? Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar bu akşam yayınlanacak mı? #128250
Çinli bilim insanları sahte Ebola virüsü geliştirdi! Bulaştığı kişileri 3 günde öldürüyor

Çinli bilim insanları sahte Ebola virüsü geliştirdi! Bulaştığı kişileri 3 günde öldürüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title