Haberler

Tika'nın Azerbaycan'da Hazırlattığı Kamu Spotuna Ödül

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Azerbaycan'da hazırlanan kamu spotu ödül aldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Azerbaycan'da hazırlanan kamu spotu ödül aldı.

TİKA'dan yapılan açıklamada, Azerbaycan'da başlatılan Aile Değerlerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında hazırlanan kamu spotunun, Azerbaycan Aile Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) yetkililerince ödüllendirildiği belirtildi.

Açıklamada, Azerbaycan Aile Bakanlığı (Aile, Kadın ve Uşak Problemleri Devlet Komitesi) tarafından Bakü'de düzenlenen törende, Azerbaycan Aile Bakanı Hicran Hüseynova ve BM yetkililerince ilan edilen ödüllerin, aile konusunda "en iyi film", "en iyi fotoğraf", "en iyi kamu spotu" gibi başlıklar altında sahiplerini bulduğu ifade edildi.

TİKA'nın ödül alan "Onlardan Biri Menem" isimli kamu spotu, "Aile Değerlerinin Geliştirilmesi" projesi çerçevesinde "en iyi kamu spotu" ödülüne layık görüldü.

Azerbaycan'da gittikçe büyüyen bir sorun olarak aile problemlerinin mağdurlarına dikkat çekmeye çalışan kamu spotu, ailenin önemine vurgu yapması ile dikkati çekiyor.

TİKA, Aile Değerlerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında daha önce yazar Sema Maraşlı'nın "40 Adımda Muhabbet Olsun" adlı eserinin Azerbaycan Türkçesine uyarlanarak dağıtılması ve "Hayat Yoldaşlığı Sanatı", "Aile Terapistliği", "Mutlu Ailede Kadının Rolü" başlıkları altında çeşitli seminer ve konferanslar düzenlenmesine de ön ayak olmuştu.

Moğolistanlı sağlıkçılar İzmir'de

TİKA, Moğolistan'daki sağlık alanında işbirliği çerçevesinde, Moğolistanlı sağlıkçılara İzmir'de eğitim programı düzenledi.

TİKA'dan yapılan açıklamada, Moğolistanlı sağlıkçılar için, TİKA ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen Sağlık Alanında İşbirliği Projesi kapsamında İzmir'de eğitim programı düzenlendiği belirtildi.

Moğolistan'da acil sağlık merkezlerinde çalışan personele yönelik, "Acil Yardım ve Afetlerde İlk Yardım Hizmetleri" konulu eğitim programına 15 Moğol doktor katıldı.

Açıklamada, Moğolistan'ın Arhangay ve Övörhangay vilayetlerinde 1'inci basamak bölge sağlık kuruluşlarında çalışan sağlık personeline, yetişkin ve çocuklara yönelik temel yaşam desteğinin uygulanması, acil yardım hizmetleri, afetlerde ilk yardım hizmetleri gibi eğitim konularında kurslar verildiği ifade edildi.

Eğitim programının sonunda katılımcılara, törenle eğitim sertifikaları verildi. Katılımcılar program sonrası yaptıkları açıklamada söz konusu eğitim programından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, TİKA ve Sağlık Bakanlığına desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Moğolistan Azerbaycan İzmir Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title