Haberler

Tez

Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (tez-koop-iş) Genel Başkanı Gürsel Doğru, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca Yapılan İncelemede, Tez-koop-iş'in Tesco Kipa İşlerinde Yetkili Sendika Olarak Tespit Edildiğini Bildirdi

Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (Tez-Koop-İş) Genel Başkanı Gürsel Doğru, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yapılan incelemede, Tez-Koop-İş'in Tesco Kipa işlerinde yetkili sendika olarak tespit edildiğini bildirdi.

Doğru, Türk- İş İzmir 3. Bölge Temsilciliğinde, Türk İş 3. Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı, Tez-Koop-İş Genel Sekreteri Hakan Bozkurt, Genel Örgütlenme Sekreteri Fikret Oymak, Türk- İş'e bağlı sendikaların İzmir Şube başkanları ile Tesco Kipa çalışanlarının katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Gürsel Doğru, Tesco Kipa'nın Türkiye'de 41 hipermarket ve 70 ekspres mağaza ile faaliyet gösterdiğini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yaptığı incelemede Tesco Kipa iş yerlerinde toplam 7 bin 644 işçinin çalıştığını, bunlardan 3 bin 922'sinin sendika üyesi olduğunu saptadığını belirtti. Doğru, şöyle konuştu:

'Bakanlığın bu kararı Tesco Kipa çalışanları için önemlidir, örgütlülüğümüz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Tez-Koop-İş, Tesco Kipa iş yerlerinde yetkili sendikadır. Umuyoruz ki Tesco Kipa yönetimi, çalışanların çoğunluğunun sendika üyesi olduğunu kabul ederek, Bakanlığın bu kararına 6 iş günü içinde itiraz etmez. Burada çalışanların toplu iş sözleşmesi yapma haklarının kullanılmasına karşı yapılacak davranışları insan ve çalışma haklarına yapılmış bir saldırı kabul edeceğiz. Türkiye'deki Tesco Kipa üst yönetimi ile bir araya gelerek, Tesco'nun İngiltere'deki USDAW sendikasıyla olan ilişkisi gibi, hem şirketin hem de çalışanları çıkarları doğrultusunda yapıcı bir ortaklık içinde nasıl çalışacağımızı görüşmek istiyoruz. Barışçıl yoldan masada toplu sözleşme imzalamak istiyoruz.'

Doğru, alışılmışın dışında kadın, gençlik ve hemşehri dernekleriyle ortak çalışma yürüterek Tesco Kipa çalışanlarını sendikaya üye yaptıklarını, uluslararası sendikalarla da dayanışma yürüttüklerini ifade etti.

Tesco'nun 13 ülkede faaliyet yürüttüğünü, Türkiye'deki toplu sözleşme görüşmeleri sırasında yurt dışındaki sendikalarla ittifak yapacaklarını, yöneticilerini buraya getireceklerini anlatan Doğru, 'Dayanışma ve birliktelikle, çalışanların toplu sözleşme hakkını masa başında, anlayışla, barışçıl yöntemlerle sağlamak istiyoruz. Tesco Kipa yönetiminin bakanlığın kararına itiraz etmemesini özellikle rica ediyoruz' dedi.

Doğru, Migros, Tansaş, Real, Carrefour gibi iş yerlerinde de örgütlü olduklarını hatırlattı.

Türk- İş 3. Bölge Temsilcisi Kundakçı da işçilerin alanlarda, her platformda hak arayışını sürdürdüğünü, Tez-Koop- İş'in 7 yıldır sürdürdüğü çalışma ile Tesco Kipa'da yetkili sendika olduğunun tespit edildiğini, bunun toplu sözleşme ile sonuçlanması durumunda 'bayram yapacaklarını' söyledi.

Toplantıya katılan işçiler de 'Kipa'ya sendika halaylarla girecek','Kipa işçisi yalnız değildir' sloganı attı.

(HH-SY-SEM) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title