Haberler

TESK İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin küresel bir güç, dünyada sözü geçen bir ülke olduğunu belirterek, "Diplomaside 'Türkiye ne diyor, ne diyecek' diye artık Türkiye'ye, tüm dünya dönmeye başlamıştır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin küresel bir güç, dünyada sözü geçen bir ülke olduğunu belirterek, "Diplomaside ' Türkiye ne diyor, ne diyecek' diye artık Türkiye'ye, tüm dünya dönmeye başlamıştır" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) tarafından, Kundu'daki bir otelde "2015 İstişare ve Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, yaklaşık 14 yıldır hep esnafın yanında olmaya çalıştıklarını, esnafın sorunlarını dinlediklerini ve çözmek için çalıştıklarını belirtti. TESK'in Türkiye'nin her meselesinde hükümetin ve yetkililerin en yakın çalışma ve yol arkadaşı olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, esnafın sorunlarını çözme konusunda samimi gayretler sarf ettiklerini anlattı.

Esnafın kolay çalışması ve önündeki engelleri aşması için çaba sarf edeceklerini anlatan Çavuşoğlu,"Esnafımız, KOBİ'lerimiz ne kadar dinamik olursa, ülke ekonomisinin büyümesi sürdürülebilir olur ve sağlam temeller üzerinde olur. Bunu geçmişte kötü örneklerle de gördük" diye konuştu.

" Türkiye'nin gücünü bir kere daha tüm dünya gördü"

Türkiye'yi hedeflerine ulaştırabilmek için çalıştıklarının altını çizen Çavuşoğlu, üç terör örgütüyle mücadele ettiklerini, sonuna kadar da bu mücadelenin süreceğini kaydetti.

Çavuşoğlu, "Türkiye bugün küresel bir güç olmuştur, dünyada sözü geçen bir ülke olmuştur. Diplomaside ' Türkiye ne diyor, ne diyecek' diye artık Türkiye'ye tüm dünya dönmeye başlamıştır. Proaktif dış politikamızı sürdürmemiz lazım, dünyanın her yerinde var olmaya devam etmemiz lazım" dedi.

Dünyanın her yerinde Türk bayrağını dalgalandırmak için çalıştıklarını anlatan Çavuşoğlu, ülkede üretilen alın terinin tüm dünyaya ulaşması için gayretlerini devam ettireceklerini belirtti.

G20 Liderler Zirvesi'ne de değinen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Türkiye'nin G20'ye başkanlık yapması başlı başına önemli bir şeydir. Dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinden biri olmak hepimizi gururlandırdı. G20'ye, dünyanın en gelişmiş 20 ülkesine başkanlık yapmak da Türkiye'nin ayrıca başarısıdır. Antalya çok başarılı bir G20'ye ev sahipliği yaptı ve bugüne kadar gelmiş geçmiş en başarılı G20 Zirvesi'ni Antalya, Türkiye gerçekleştirdi. Türkiye'nin, gücünü bir kere daha tüm dünya gördü."

BM Dünya İnsani Zirvesi'nin Türkiye'de yapılacağını açıklayan Çavuşoğlu, dünya enerji ve petrol zirvesinin de ülkede gerçekleştirileceğini vurguladı.

"Ülkenin birlik ve beraberliği çok önemli"

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken de Türkiye'nin büyüdüğünü, geliştiğini, ihtiyaçlarının çeşitlendiğini, esnaf ve zanaatkarın da niteliğini değiştirdiklerini söyledi.

Ülkenin birlik ve beraberliğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Palandöken, "Ülkede huzur, güven olduğu zaman yatırım olur, ülkede mutluluk olduğu zaman ticaret büyür, gelişir. Dükkanların yağmalandığı, yakıldığı o terör belasından kurtulmak ülkemiz için önemli. Ne kadar önemli olduğunu da siz tezgahlarınızda görüyorsunuz" diye konuştu.

Siyaset üstü bir kurum olduklarını ifade eden Palandöken, esnaf ve zanaatkarlar olarak önlerindeki engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Huzur ve güvenle her sorunun hallolacağına değinen Palandöken, şunları kaydetti:

"Dün müjdeli bir haber, yaklaşık 600 küsur bin esnaf, ticaret ve esnaf odalarına kayıt olmayanları sicilden birliklerinize atıldı. Sadece Antalya'da dün baktık 22 bin 700 esnaf kaydı otomatikman birliğe geldi. İşte bu ne demek? Hani 'Biz 4 milyon esnaftık, 1,5 milyona indik' diye bağırıyorduk. Bugün bir gecede 600 küsur bin esnaf kazandınız. İşte bu çalışmayla olur, işte bu diyalogla olur. Eğer biz kayıtlı ekonominin içerisindeysek bu süre uzatılıyorsa, bu 600 bin üyemiz geldi, onlardan tahsilatımızı kayıtlarımızı yapıyorsak devlete de bunlardan vergi gelecek, dolayısıyla esnaf odaları da artık ayakta kalmak için daha az mücadele verecek."

Palandöken, akıllı pos cihazı, yazar kasaların esnafa bir külfet olduğunu, buna yönelik de çalışma yaptıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Bendevi Palandöken Mevlüt Çavuşoğlu Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title