Haberler

Terör Saldırılarına Tepkiler

İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) Genel Başkanı Ferhan Ademhan, terör saldırılarına tepki göstererek, "Kalıcı barışın yeniden tesis edilmesi, çatışmalı ortamın sonlandırılması için PKK'ya amasız, şartsız ateşkes çağrısını yapıyoruz.

İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) Genel Başkanı Ferhan Ademhan, terör saldırılarına tepki göstererek, "Kalıcı barışın yeniden tesis edilmesi, çatışmalı ortamın sonlandırılması için PKK'ya amasız, şartsız ateşkes çağrısını yapıyoruz. Bunun yanında devlete de askeri operasyonları durdurması çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Ademhan, federasyon bünyesindeki 16 derneğin temsilcisiyle düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin içinden geçtiği kritik süreçte sivil toplum kuruluşu olarak görevlerini yerine getirmek istediklerini söyledi.

Federasyon olarak Mardinliler'in kendilerine yüklediği sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini anlatan Ademhan, "2,5 yıl gibi kısacık sürmüş olan çatışmasızlık ortamının bile Türkiye'ye nasıl rahat bir nefes aldırdığını test etmiş bizleri, çatışmaların yeniden başlatılmış olması kahrediyor" diye konuştu.

Ademhan, Doğu ve Güneydoğu'daki huzursuzluğun bitmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"İMAF olarak kalıcı barışın yeniden tesis edilmesi, çatışmalı ortamın sonlandırılması için PKK'ya amasız, şartsız ateşkes çağrısını yapıyoruz. Bunun yanında devlete de askeri operasyonları durdurması çağrısında bulunuyoruz. Elini tetikten çekerek, el ele verelim, kardeş kanın akmasını birlikte durduralım. Çevremizdeki ülkelerde yaşanan siyasi tabloları görmezden gelmeyelim.

Huzur ve barışının kalıcı olması için üstümüze düşen her görevi yaparız. Halkların birlikte yaşaması ve birbirini anlayarak, birbirine tahammül edecek ortamlar için her zaman görev almaya ve fedakarlık yapmaya hazırız. Hepimiz aynı gemide yolculuk ediyoruz. ya karayı göreceğiz ya da hep birlikte öleceğiz."

Cizre'deki sokağa çıkma yasağı

Cizre'deki sokağa çıkma yasağı uygulamasını doğru bulmadıklarını aktaran Ademhan, "Sokağa çıkma yasağını getirerek kalıcı yaralar ve halkları birbirinden uzaklaştıracak uygulamalarla ülkede barışın ve kamu düzenin sağlanamayacağını hatırlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ferhan Ademhan, terörü lanetlemek adına sokağa dökülenlerin, Türk-Kürt ayrışmasını körüklediğini öne sürerek, "Sokağa çıkanlar, yangına körükle gidenlere alet olduklarının farkında bile değiller. Herkesin üstüne düşen görev, sokak çatışmalarından ev ve iş yerlerinin yakmasından gençlerini, çocuklarını uzak tutmalarını sağlamalarıdır" diye konuştu.

Ademhan, Çözüm Süreci'ne kaldığı noktadan tekrar başlanmasını istediklerini de dile getirdi.

Otobüslerin taşlanması

Öte yandan İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde otobüs işletmeciliği yapan İMAF Genel Başkan Yardımcısı Necat Arslan da terör saldırılarına tepki olarak Doğu illeri plakalarının takılı olduğu otobüslerin taşlandığını söyledi.

Otobüs taşlamakla hiçbir sorun çözülemeyeceğini aktaran Arslan, Türkiye'nin milli servetinin bu şekilde zarar gördüğünü, bu yüzden otobüs çalıştıramadıklarını, doğu kentlerine sefer yapamadıklarını belirtti.

Anadolu Birliği Derneği Onursal Başkanı Koçali Al da araç yakmakla, cam kırmakla çözümün gelmeyeceğini, tek çözümün meclisten geçtiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Ferhan Ademhan Türkiye Cizre İzmir Yerel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title