Haberler

TEM'de 500 Hafriyat Kamyonuyla Eylem! Trafik Kilit

Güncelleme:

Hafriyat kamyoncuları, hafriyat döküm alanlarının yetersizliği, trafik sigortası priminin yüksekliği ve İstanbul'da bir çok yolun kendilerine yasak olması nedeniyle TEM'i kapattı.

Hafriyat kamyoncuları, hafriyat döküm alanlarının yetersizliği, trafik sigortası priminin yüksekliği ve İstanbul'da bir çok yolun kendilerine yasak olması gerekçesiyle TEM'de eylem yaptı. Yaklaşık 500 kamyonun, korna çalarak ilerlediği TEM'de trafik felç oldu. TEM ilerledikten sonra Hasdal-Kemerburgaz yoluna giren kamyoncular burada da yaklaşık yarım saat yolu trafiğe kapattı.

"İNSAN GİBİ ÇALIŞIP YAŞAMAK BİZİM DE HAKKIMIZ"

İstanbul'un Avrupa yakasında hafriyat taşımacılığı yapan yaklaşık 500 kamyoncu, hafriyat döküm alanlarının yetersizliği, trafik sigortası priminin yüksek olması, bazı yolların kendilerine yasak olmasını protesto etmek için TEM Otoyolu'nda trafik yavaşlatma eylemi yaptı.


Kamyonlar saat 09.30 sıralarında Arnavutköy'den TEM Otoyolu'na bağlandı. Bütün şeritleri kapatan kamyonlar hızlarını düşürerek trafiğin yavaşlamasına neden oldu. Kamyonlarına Türk bayrakları asan kamyoncular eylem boyunca korna çaldı. Bir kamyonun önüne asılan 'İnsan gibi çalışıp yaşamak bizim de hakkımız' pankart dikkat çekti.

TEM'DE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Eylem nedeniyle TEM'de uzun kuyruklar oluştu. Ankara istikametine ilerleyen kamyoncular Hasdal sapağından Göktürk-Kemerburgaz istikametine dönüş yaptı. Polis, bu yol üzerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Kamyoncular Göktürk-Kemerburgaz yolunun yaklaşık yarım saat trafiğe kapattı. Bu sırada yolda olan diğer sürücüler dakikalarca trafikte kaldı. Bazı sürücüler kontak kapatarak yol kenarında yolun açılmasını bekledi.


KEMERBURGAZ SAPAĞINDA DURDURULDULAR

Kamyonlar, polis tarafından Kemerburgaz sapağında durduruldu. Burada bir TOMA, ve çok sayıda çevik kuvvet polisi bekledi. Kamyoncular burada basın mensuplarına açıklama yaptılar.

YAŞATTIKLARI TRAFİK İÇİN İSTANBULLULARDAN ÖZÜR DİLEDİLER

Kamyoncular adına konuşan Mehmet Selçuk Karagöl, konuşmasına seslerini duyurmak için yaptıkları eylem nedeniyle İstanbullular'dan özür dileyerek başladı. 12 yıllık kamyoncu olduğunu kaydeden Karagöl, "İstanbul halkına bugün vermiş olduğumuzu rahatsızlıktan ötürü çok özür diliyoruz. Bizler ekmeğinin peşinde olan insanlarız. Kesinlikle onları mağdur etmek gibi bir düşüncemiz yoktu. Tek şeridi kapatarak eylem yapmayı düşündük ancak istem dışı böyle oldu ve elimizde olmayan sebeplerle yolu tıkadık. Onların affına sığınıyoruz" dedi.

SORUNLARI DİLE GETİRDİ

Hafriyat kamyoncularının sorunlarını anlatan Karagöl, "Bugün son olarak 3 döküm sahamız vardı. Biz bunun 5-6'ya çıkmasını istiyorduk. Bunu 2'ye düşürdüler. Bu 2 döküm alanı yetersiz. İşimizi yapamıyoruz. 5-6 saat sıralar bekliyoruz. Seferlerimizi tamamlayabilmek için bu kez hafriyatçı arkadaşlarımız hız yapmak zorunda kalıyor. O zaman kurallar çiğneniyor, ve cezalar yiyorlar. Trafik sigorta primleri çok yüksek. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, başbakanımızdan, Ulaştırma bakanımızdan bize yardımcı olmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.


POLİSİN 'ARAÇLARINIZA BİNİN' ANONSU

Basın açıklamasının ardından polis kamyonculardan araçlarına binmelerini ve eylemi sonlandırmalarını istedi. Saat 11.30 sıralarında eylemin sona ermesinin ardından kamyoncular, araçlarıyla Göktürk ve Kemerburgaz istikametine doğru ilerlediler. Kamyoncuların eylemi nedeniyle TEM'de Bahçeşehir- Hasdal arasında trafik yoğunluğu oluştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Karagöl Göktürk Güncel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

500

Yorumlar (27)

BİLİR KİŞİ:

Koca kamyon ile otobanda, otomobilden yol isteyen kamyoncularmı ? Önce insanlara saygı duyun, sonra insanlarda size saygı duysun. Otoban teröristleri, cahil insanlar.

9
3
yanıtYanıtla
Türk Oğlu:

İnsan gibi yaşamak bizim de hakkımız diyorsunuz, siz trafige çıkınca malesef bizim yaşamımızı tehtid ediyorsunu. Trafik kurallarını hiçe sayıyorsunuz. Egitiminiz eksik. Heryıl trafik eğitimi ve psikolojik denetimden geçirilmeni gerek. Şu kanunları birileri elden geçirsin. Avrupada var. Keşfetmeye gerek yok.

9
1
yanıtYanıtla
ED:

Bunlara hemen hepsine ceza yazılması lazım yolu kapatmaya hakları yok hakkınızı şantiyede arayın yolda hak diyorsunuz çok haksızsınız , , ,

6
2
yanıtYanıtla
gereksiz kamyoncular topluluğu:

adam gibi çalışmak istiyorsunuzda çalışmayın mı dedik. insan gibi araç kullandığınız yok şart istiyorsunuz. kemerburgaz göktürk istikametinde çalışanlar 70km hız limiti varken 80/110 km hızla giden kamyoncuların hepsi neyin pazarlığını yapıyorsunuz. plakalarınızı yayınlatmama gerek var mı ?

6
2
yanıtYanıtla
KÖYLÜ:

BUNLARDA TÜRKIYE VATAN HINLERI

3
5
yanıtYanıtla
kamyoncu:

birde köylü yazmışsın yazık sana ve senin gibilere kamyoncudan kolaykolay vatan haini çıkmaz ama seningibi insanlardan buvatana hertürlü zarar gelir herkes karşısındakini kendisi gibi görür

yanıt0
yanıt0
AKP ZİHNİYETİ (KENDİ AĞZINDAN):

Şu anda Türkiye''de bir yerleri kilitlemezsen kimse sesini duymaz. Mesela POLİS - ASKER yakınlarının sesini duyan var mı? Her gün şehit haberi geliyor , duyan var mı? Daha kötüsü aldırış eden var mı? Keşke onlarda köprünün girişini kapatıp dikkat çekseler. Bence bir günde kilitlenelim kardeşim. Bir gün de millet sesini duyursun. . . İktidar her şeye bahane buluyor, hiç bir şeyin sorumluluğunu almıyor. Yöneten sorumludur kardeşim.

8
0
yanıtYanıtla
ellidokuz:

yaşattıkları trafik sorun için özür dilemişler ulan gerizekalı sığırlar vatanızı sevseniz eylem yapmassınız be.

2
6
yanıtYanıtla
GTR:

koyunlar eylem yapmaz ne versen kabul ederler mee

yanıt1
yanıt1
mustafa altan:

bu yollar sanki kamyonlar tırlar dışında herkesin

6
1
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title