Haberler

Teknosa'dan İzmir ve Ankara'da Mağaza Açılışı

Teknosa'nın, Türkiye pazarından çekilen Best Buy'ın, Türkiye'de faaliyet gösteren iştirakini satın alarak bünyesine kattığı İzmir ve Ankara mağazaları, eş zamanlı düzenlenen törenlerle "Teknosa" olarak hizmete açıldı.

Teknosa'nın, Türkiye pazarından çekilen Best Buy'ın, Türkiye'de faaliyet gösteren iştirakini satın alarak bünyesine kattığı İzmir ve Ankara mağazaları, eş zamanlı düzenlenen törenlerle "Teknosa" olarak hizmete açıldı.

Ege Park AVM içindeki Teknosa İzmir mağazasının açılışını İzmir Valisi Cahit Kıraç, Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane ve Genel Müdür Yardımcısı Bülent Gürcan birlikte gerçekleştirdi.

Açılış dolasıyısla bazı ürünlerde yapılan indirim nedeniyle, mağaza önünde sabahın erken saatlerinde kuyruklar oluştu. İndirimden yararlanmak isteyen vatandaşların kupon verilerek sırayla mağazaya alınması izdihamı engelledi.

Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, açılış öncesi düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Teknosa'nın Best Buy Türkiye'yi satın alma sürecinin İzmir ve Ankara mağazalarının Teknosa olarak hizmete girmesiyle tamamlandığını, bu mağazaların iki kentteki en büyük Teknosa mağazaları olduğunu ve toplam ciroya yüzde 5'lik bir katkı getireceklerini söyledi.

İzmir mağazasının 4 bin 200, Ankara mağazasının ise 3 bin 400 metrekare satış alanına sahip olduğunu dile getiren Nane, iki mağazanın Teknosa bünyesine dahil olmasıyla pazar liderliklerinin pekiştiğini, İzmir mağazasında medya ve kültür ürünleri de dahil edildiğinde 47 bin kalem ürün bulunduğunu, bunu 50 bine çıkaracaklarını ifade etti.

Nane, 2011 yılı için 20 bin metrekarelik mağaza açma hedefi koyduklarını, bu iki mağazayla 27 bin metrekareye ulaştıklarını, yılı 30-31 bin metrekare ile hedeflerin üzerinde bir büyümeyle kapatacaklarını dile getirerek, "Mağaza açma hedefinde yıl başında öngördüğümüz hedefin yüzde 50 üzerine çıkmış olacağız" dedi.

Mehmet Nane, pazarın bu yıl beyaz eşya ve küçük ev aletleri hariç yüzde 16 büyüyeceğini öngürdüklerini, Teknosa olarak yüzde 20'nin üstünde büyüyeceklerini, 2014 yılı sonuna kadar açılacak alışveriş merkezlerinin belli olduğunu, bu merkezler için pozisyon aldıklarını, ancak fırsatlar olursa bunları da değerlendireceklerini belirtti.

-"FRENE YUMuşAK BASMAK LAZIM"

Cari açık sorunu ve ekonominin soğutulması yönünde alınan önlemlerin sektöre etkileriyle ilgili de Nane, şöyle konuştu:

"Elektronik sektörü, cari açık olarak baktığımızda en küçük kalemleri oluşturan sektörlerden bir tanesi, ithalat çok büyük rakamlarda değil. Bir küsur milyar dolar civarında. Beyaz eşya ve elektronik olarak net ihracatçı bir ülkeyiz. Cari açık ve istihdam en büyük problem. Sektör olarak alınacak her tür tedbire uymak boynumuzun borcu. Ne yapılıyorsa hep beraber kabullenmek mecburiyetindeyiz. Bu hafif frenler getirir ama bu frenler hiçbir zaman kriz dönemlerindeki frenler gibi olmayacaktır.

Her sene 700 bin genç istihdam piyasasına katılıyor. Sadece bunlara iş sağlamak için minimum yüzde 5 büyüme gerekiyor. İşsizlik yüzde 9. 9'lara geldi. Bu stoku eritmek için de yüzde 5'in de üzerinde büyümemiz gerekiyor. Yüzde 5'in üzerinde bir büyüme için de frene sert basmak olmaz. İstihdamın artması ve cari açığın azalması için ekonominin çalışması lazım, frene yumuşak basmak lazım. Bunun için de tüketicinin ihtiyacı kadar ürünü, ötelemeden alması lazım. Ama ihtiyaç fazlası ürünler konusunda tasarruf bilinci ve ülkemizin geleceğe taşınması açısından bilinçli tüketici davranışı göstermemiz lazım. Teknosa olarak hiçbir ürünümüz lüks değil, hepsi ihtiyaca yönelik. İhtiyacı olan bu ürünü aldığı sürece biz çarkımızı döndürmeye devam edeceğiz. "

-"38 ÜLKEYİ ARAŞTIRDIK"-

Nane, Best Buy'ın Türkiye pazarından çekilmesinin sektöre etkileriyle ilgili bir soru üzerine, dünyanın en büyük şirketinin Türkiye'den gitmesinin sektör açısından iyi olmadığını ancak bu çekilmenin dünyada büyük bir oyuncu olmanın pazarda başarılı olmaya yetmediğini gösterdiğini kaydetti.

Türkiye'deki yerel oyuncuların dünya perakendecileriyle boy ölçüşecek noktaya geldiğini, Best Buy'dan önce Türkiye pazarından çekilen Alman Electronic Partners'in 5 mağazasını devraldıklarını söyleyen Nane, "Türkiye pazarından çıkmak isteyen olursa almaya hazırız, buradayız bekleriz" dedi.

Yurt dışında yatırım için Türkiye'nin çevresindeki 38 ülkeyi araştırdıklarını, uygun fırsatlar çıktığı taktirde bunu değerlendireceklerini sözlerine ekleyen Nane, "Yıl sonuna kadar bir fırsat görünmüyor. Ancak 2012 yılında nasıl bir gelişme olacağını bilemiyorum" diye konuştu.

Ankara'daki mağaza açılışı da Teknosa Satış Direktörü Mehmet Necil Oyman ve Teknosa yöneticilerinin katılımıyla yapıldı.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title