Haberler

    Japon Casio da Akıllanıyor

    Dünyayı kasıp kavuran akıllı saat furyasına Japon Casio da kaytısız kalamadı.

    -

    Dijital saatin mucidi Japon Casio da Apple'nin domine ettiği akıllı saat pazarındaki gelişmelere kayıtsız kalamadı. Markanın detaylarını sır gibi sakladığı akıllı saatlerin lansmanını 2016'da Basel'de yapması bekleniyor. Mevcut akıllı saatlerin kullanıcıyı yeterince tatmin etmediğini söyleyen Casio CEO'su Hiroshi Nakamura, "Biz bu alanda da hayli iddialı olacağız. Özellikle suya dayanıklılık konusunda iddiamız büyük" dedi. Türkiye pazarının kendileri için son derece önemli olduğunu anlatan Nakamura "Kurlar biraz baskı yaratsa da pazar liderliği ile ilgili bir sıkıntımız yok. Bu böyle devam edecek" diye konuştu.


    Daha gidilecek çok yol var


    Çeşitli ülkelerde lüks mağazalarda konsept cornerlar kurduklarını anlatan Nakamura, buraların kısa sürede çok ciddi satış rakamlarına ulaştığını anlattı. 2016'da saatlerin kasalarının biraz inceleceği ve küçüleceğini anlatan Nakamura, akıllı saat pazarındaki hedefleri ile ilgili önemli detaylar verdi. 2016'da tanıtımı yapılacak saat için, "Öncelikle saat özellikleri çok güçlü olmalı. Bu anlamda tatminkar bir ürün yapmalıyız. Sonuçta saat alacak kişi saatçiye gider. Biz de bu kanala uygun bir ürün yapacağız. Alışılmışın dışında bir tasarımı olacak. Güzel bir karışım düşünüyoruz, bu alanda daha gidilecek çok yol olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.


    Premium Line ile büyük bir ivme yakaladı


    Japonya , Çin ve Tayvan'daki toplam 5 fabrikasında üretim yapan şirketin yaklaşık 12 bin çalışanı var. Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdiklerini anlatan Hiroshi Nakamura, iki yıl önce piyasaya sundukları Premium Line ile büyük bir ivme yakaladıklarını anlattı. Bu markanın üretiminde tüm sürecin kendilerine ait olduğunu belirten Nakamura, "Dışarıdan parça almıyoruz. Çünkü istediğimiz an üründe istediğimiz değişikliği yapabiliyoruz. Bu da bize müthiş bir esneklik imkânı sunuyor. Aksi durumda hantallaşacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.


    Türkiye pazarı 1 milyar $'ı aşıyor


    Casio'nun Türkiye distribütörü Ersa Saat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ergün, 60'a yakın bayisi ile Tokyo'ya yaptığı seyahatte, önümüzdeki yıllar için büyüme kararlılığını ortaya koydu. Halen 11 uluslararası markanın Türkiye distribütörlüğünü yaptıklarını söyleyen Ergül, amiral markalarının ise Japon Casio olduğunu söyledi. Türkiye saat pazarının 2014 ve 2015'in ilk 6 ayında daraldığına dikkat çeken Ergül, buna rağmen pazar paylarını ciddi oranda artırdıkları bilgisini verdi. Türkiye saat pazarın en yaygın satış ağına sahip ilk iki şirketten biri olduklarına dikkat çeken Ergül, "Fatura kestiğimiz bayi sayısı yaklaşık bin 200" diye konuştu. Türkiye saat pazarının kurlar nedeniyle yaşadığı tıkanmayı kısa zamanda aşacağını ve birkaç yılda pazar büyüklüğünün 1 milyar doları aşacağını söyleyen Ergül, "Geçen yıl 25 milyon dolarlık ciro yaptık" dedi.


    5 fabrikada üretim yapıyor


    Halen distribütörlüğünü yaptıkları markaların orta gelir grubuna hitap ettiğini söyleyen Mustafa Ergün, fiyatların 50 ila 5 bin lira arasında değiştiği bilgisini verdi. Yılda ortalama 400- 500 civarı yeni modeli tüketicinin beğenisine sunduklarını anlatan Nakamura ise şu ana kadar global krizin anlamlı bir etkisini görmediklerini anlattı. Nakamura, saat alma alışkanlıklarında bir değişiklik yaşanmadığına işaret etti.


    Kaynak: Sabah



    Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Nakamura Türkiye Apple Casio Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title