Haberler

Teknoloji Fakültelerinde Mühendislik Eğitimi Çalıştayı SAKARYA

Teknoloji Fakültelerinde Mühendislik Eğitimi Çalıştayı SAKARYA

Teknoloji Fakültelerinde Mühendislik Eğitimi Çalıştayı - SAKARYA

"Teknoloji Fakültelerinde Mühendislik Eğitimi Çalıştayı"

- Boydak Holding Üst Yöneticisi Boydak:

- "Mühendis adayları ezberciliğe dayalı bir eğitim sistemiyle değil, uygulamaya ve pratiğe dayalı yetiştirilmeli"

SAKARYA (AA) - Boydak Holding Üst Yöneticisi (CEO) Memduh Boydak, mühendis adaylarının ezberciliğe dayalı eğitim sistemi yerine uygulama ve pratiğe dayalı yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) tarafından SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "3.Teknoloji Fakültelerinde Mühendislik Eğitimi Çalıştayı"nda konuşan Boydak, öğrencilere 4 yıllık eğitim sürecinde edindikleri teorik bilgiyi uygulama imkanı tanınmasının, iş dünyası açısından önemli olduğunu anlattı.

Boydak, mühendisliği, bilimi ve matematik prensiplerini, tecrübe, karar ve ortak fikirleri kullanarak insanların ihtiyaç duydukları faydalı ürünler oluşturmayı sanat gördüklerini dile getirdi.

Mühendislik mesleğinin icrasında bilgiye erişim ve uygulama konusunda eğitim altyapısının önemine işaret eden Boydak, "Artan sınav, değişen eğitim sistemi ve değişen sosyokültürel yapı nedeniyle öğrenciler tüm meslek grupları için temel olan mesleğini sevme şartını Türkiye'de sağlayamamakta, bunun için sevilmeden yapılan meslekler ortaya çıkarıyor" ifadesini kullandı.

- "Mühendis adayları en az bir lisan bilmeli "

Boydak, eğitim programlarının teorik ezbere dayalı olması yerine, güncel bilgilerle daha hafif ve etkin hale getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Eğitimin teoriden ziyade biraz daha pratik olması gerektiğini savunuyoruz. Pratikle teoriyi birleştirme noktasının önemli bir husus olduğunu düşünüyoruz. Teori ağırlıkta bir eğitim verilmekte ve uzmanlaşmayı da yeterince desteklememektedir. '7+1 modelinin uygulamaya geçmesiyle öğrenciler analatik becerileri daha kolay kullanma imkanı bulacak' diye düşünüyoruz. 'Öğrencilerin proje ve yaratıcı fikirler geliştirmeleri ve becerileri gelişecek' diye düşünüyoruz. Mühendis adayları ezberciliğe dayalı bir eğitim sistemiyle değil, uygulamaya ve pratiğe dayalı yetiştirilmeli.

Bu anlamda teknoloji fakültelerinde uygulanan "7+1 Mesleki Uygulama Sistemi"yle öğrencilerin iş dünyasına uyum süreci hızlanacak ve işsizlik azalacak. İyi bir mühendisin en az bir yabancı lisan bilmesi gerekiyor."

Kaynak: AA / Teknoloji

Sakarya Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title