Haberler

Tek Biletle İki Araca Biniş İmkanı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Toplu Ulaşım Sistemi Halk Kart'la 45 Dakika İçinde Aynı Yönde Giden İkinci Toplu Taşıma Aracına Binmek Ücretsiz Hale Getirildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım sistemi Halk Kart'la 45 dakika içinde aynı yönde giden ikinci toplu taşıma aracına binmek ücretsiz hale getirildi. Şu anda sadece Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ve raylı sistemde geçerli olan sistem, yakın zamanda bütün toplu taşıma araçlarında uygulanacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın yaptığı yazılı açıklamada, bir sözünü daha tutmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Akaydın şunları kaydetti:

Halk Kart devreye girmeden önce Antalyalı vatandaşlarımıza belli bir süre içinde aynı yönde ikinci araca biniş halinde ücret ödenmeyeceği sözünü vermiştik. Şimdi ?transfer' diye adlandırılan uygulamayla sistem devreye girdi. Sistem şu anda belediye otobüsleri ve raylı sistemde işliyor. Yakın zamanda sistem, bütün toplu ulaşım araçlarında geçerli olacak. Daha birçok çağdaş uygulama peş peşe devreye girecek.'

Akaydın, gelişmiş sistem sayesinde toplu taşımada iyileştirme değil devrim yapmak amacında olduklarını söyledi. Başkan Akaydın, transfer hizmetini açmakla vatandaşlara ciddi indirim yapıldığını belirtti.

- BELEDİYE OTOBÜSLERİ İNDİRİMLİ-

Başkan Akaydın, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 40 adet otobüste, yılbaşına kadar tam bilet fiyatının 1.25 TL, indirimli bilet fiyatının ise 75 Kuruş olacağını açıkladı.

Akaydın, bu fiyatlandırmayla özel halk otobüslerinde halen uygulanmakta olan 1.40 TL'lik tam bilet fiyatından yüzde 10, 1.15 TL'lik emekli bileti fiyatından yüzde 35 indirim yapılmış olduğu bildirdi.

Yılbaşına kadar bu fiyatlandırmanın devam edeceğini ifade eden Mustafa Akaydın, zarar edilmediği takdirde fiyatın artmadan aynen uygulanacağını belirtti.

- HEDEF TÜRKİYE'NİN İLK AKILLI KENTİ-

Tüm uygulamaların halkın çıkarını düşünerek yapıldığını belirten Akaydın, şöyle devam etti:

'Trafikte akıllı kavşaklar kurduk ve kurmaya devam ediyoruz. Belediyeye ait internet sitesini e-belediye uygulamalarına açtık. İlan reklam vergisini elektronik sistemler ile toplamak üzerine yaptığımız çalışmalar sonuçlanmak üzere. Belediyemizin internet sitesine gelişmiş bir akıllı harita sistemi koyduk ve yakında bu haritadan kapalı yolları, belediye çalışmalarını ilan etmeye başlayacağız. Toplu taşımada elektronik bilet sistemi ile başlayan yatırımlara diğer uygulamalar ile devam ediyoruz. Hedefimiz Türkiye'nin ilk akıllı kentini oluşturmak ve bu yolda çok mesafe aldık. Yaptığımız yatırımların karşılığı önümüzdeki günlerde vatandaşlarımıza kaliteli hizmet olarak dönecek. Verdiğimiz hizmetin kalitesi Türkiye'de görülmemiş düzeye gelecek.'

- MOBİL KART BEDAVA-

Halk Kart uygulamasının hayatı kolaylaştıran teknolojileri barındırdığını kaydeden Akaydın, Halk Kart teknolojisinin son ürünü Mobil Kart'ın ücretsiz dağıtıldığını söyledi. Başkan Akaydın, Mobil Kart'ın plastik kartlardan daha üstün teknolojik özelliklere sahip olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

'Mobil Kart, Antalya'da şehir içinde toplu taşıma yapan minibüs, otobüsler ve raylı sistem araçlarında cep telefonunu ile tam ve indirimli biniş yapma imkanı tanıyan, güvenli bir uygulamadır. Bu uygulamadan faydalanabilmesi için resimli mesaj alıp gönderebilen bir cep telefonun olması yeterlidir.'

(BNY-NÖZ) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

15 yaşındaki kızıyla ilişkiye girmek istediğini söyleyen adamı tek yumrukla öldürdü

15 yaşındaki kızıyla ilişkiye girmek istediğini söyleyen adamı tek yumrukla öldürdü

Normalleşme süreci kısa sürdü! Bahçeli'den CHP lideri Özel'e zehir zemberek sözler

Normalleşme süreci kısa sürdü! Bahçeli'den CHP lideri Özel'e zehir zemberek sözler

Sınıfı basan veliden öğretmene darp! Çocukların gözü önünde saldırdı

Sınıfı basan veliden öğretmene darp! Çocukların gözü önünde saldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title