Haberler

Tecrübesizlerarası Amatör Bisiklet Yarışması Balıkesir'de Yapıldı

8. Balıkesir'de bu yıl 11'ncisi düzenlenen Tecrübesizlerarası Amatör Bisiklet Yarışması renkli görürtülere sahne oldu.

Balıkesir'de bu yıl 11'ncisi düzenlenen Tecrübesizlerarası Amatör Bisiklet Yarışması renkli görürtülere sahne oldu. Sekiz kategoride, 7'den 70'e 150 kişinin kıyasıya mücadele ettiği yarışta dereceye girenler, bisiklet, kol saati ve madalya ile ödüllendirildi.

Çocukluğunda bisikleti olmayan Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Celal Karabulut, düzenlediği 11. Geleneksel Tecrübesizlerarası Amatör Bisiklet Yarışları'nın, bugün Adnan Menderes Mahallesi'nde, MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok, Başkan Yardımcıları Yusuf Özenç, Tuna Aktürk, belediye meclis üyeleri, diğer mahallelerin muhtarları ve mahalle halkının izleyici olarak katılmasıyla gerçekleştirildi. Sekizi ayrı kategorideki yarışlarda toplam 150 kişi kıyasıya mücadele etti. Balıkesirli Genç Milli Bisikletçiler Duygu Çokal ve Seda Öztürk da katılarak renk kattı. Bisiklet yarışlarında çocuklardan çok anne ve babaların heyecanlandığı görüldü. 8. 5 yaşındaki Cemre Hasırcı, pantolonunun paçasının zincire dolanması nedeniyle sonuncu gelerek, gözyaşlarını tutamadı. Küçük Cemre'yi anne ve babası sakinleştirmeye çalıştı.

İzleyicileri en çok neşelendiren yarışmacılar, 2007 doğumlular ve altı kategorisinde pedal çeviren Kağan Servan Tanış ve Doruk Yüksel oldu. Minik yarışmacıları hakemler, zor durdurabildi. Minik Doruk'un hakemlerin startı vermesinden önce yanında taşıdığı düdüğü çalıp yarışmaya başlaması izleyicileri, gülmekten kırdı geçirdi. Her iki yarışmacıya da madalya verildi. 2000 - 2003 doğumlular kategorisinde ise Elif Kar birinci, Aleyna Ergene ikinci, Sena Kaymak üçüncü, 1996 - 1999 doğumlu bayanlar kategorisinde ise Esra Balaban birinci, Özdenur Bayram ikinci, Selin Atay üçüncü, yıldız erkekler kategorisinde Emre Ar birinci, Kağan Karaokur ikinci, Hakan Solak üçüncü oldu. 1996 - 1998 doğumlu erkekler kategorisinde Turhan Yuca birinci olurken, ikinciliği Fatih Sayın, üçüncülüğü ise Ogün Erdem elde etti. En büyük çekişmeye sahne olan 1994 - 1995 doğumlu erkeklerde Zeki Sarı birinci olup, ipi göğüslerken, Emre Dağdelen ikinci, Turgay Çavdar üçüncü olarak yarışı tamamladı. Erişkinlerde ise birinciliği İsmail Kılıç, ikinciliği Serkan Perçin kazandı. Dereceye girenlere, bisiklet, kol saati ve madalyayla ödüllendirildi.

Yarışmayı düzenleyen Celal Karabulut, çocukluğunda biriktirdiği harçlıklarıyla bisiklete binebildiğini belirterek, "Bunun özlemi hep çimde kaldı. Hedefim, Türkiye'de yüzde 5 olan bisiklet kullanma alışkanlığını yüzde 20'lere çıkartarak sağlıklı nesiller yetişmesini sağlamak. Ayrıca motorlu taşıtların oluşturduğu sera gazı etkisinin azalması için bisiklet kullanımının artması gerekli. Bu nedenle gelecek yıllarda bisiklet yarışlarını yediden yetmişe Balıkesir halkının katılımı ile yapmayı planlıyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Spor Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title