Haberler

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili Şahin Açıklaması

"MİT ve emniyet, kanunlar çerçevesinde dinleme yapabiliyor.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve emniyetin kanunlar çerçevesinde dinleme yapabildiğini belirterek, "Dolayısıyla Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) gibi ayrı bağımsız kuruluşa ihtiyaç olmadığı düşüncesine sahip Sayın Başbakanımız. Ben de Türkiye'deki bütün üst kurumların kaldırılması gerektiği fikrine tamamen katılıyorum" dedi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  MİT ve emniyetin kendi alanlarına ilişkin dinleme yetkisi varken, TİB gibi ilave kuruma bu yetkinin verilmesine gerek olmadığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamalarında bu durumu vurguladığını hatırlatan Şahin, "Başbakanımız 'TİB kaldırılsın' derken, 'dinlemeler tamamen ortadan kaldırılsın' yönünde açıklamada bulunmuyor. MİT ve emniyet, kanunlar çerçevesinde dinleme yapabiliyor. Dolayısıyla TİB gibi ayrı bağımsız kuruluşa ihtiyaç olmadığı düşüncesine sahip Sayın Başbakanımız. Ben de Türkiye'deki bütün üst kurumların kaldırılması gerektiği fikrine tamamen katılıyorum" diye konuştu. - Çankırı

Kaynak: AA / Yerel

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı Ak Parti Türkiye Çankırı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title