Haberler

Tatilciler Kuşadası'na Koştu

Havaların ısınmasıyla birlikte Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası tatilcilerin ve yazlıkçıların hücumuna uğradı.

Havaların ısınmasıyla birlikte Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası tatilcilerin ve yazlıkçıların hücumuna uğradı.

Okulların kapanması ve sınavların tamamlanmasıyla birlikte çevre il ve ilçelerden Kuşadası'na gelen tatilciler yazlıkları doldurdu. Havaların ısınmasıyla birlikte turistik tesislerde de doluluk oranları yüzde yüzlere ulaştı. Tatil için gelenler ilk olarak denize koştu.

Dünyaca ünlü Kadınlardenizi Plajı'nda yerli ve yabancı tatilciler denize girdi, güneşlendi. Çocuklar ise kumla oynayarak stres attı. Kuşadası çarşısı, dünyaca ünlü barlar sokağı, restaurantlar ve beach kulüpler hareketlendi.

Kuşadası Ticaret odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası'nda tüm yatırımcıyı ayakta tutan ve çarkın en büyük dişlisi olan turizmin etkisinin ilçede hissedilmeye başlandığını söyledi.

Akdoğan, "Kruvaziyer gemilerinin Kuşadası limanına gelmesi ile başlayan Kuşadası turizmi otellerin dolması ve okulların tatil olmasıyla birlikte ikinci konut sahipleri ilçemize geldi" dedi.

Türsab Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar ise otellere yoğun talep olduğunu belirterek, "Son yılların en verimli Haziran ayını yaşıyoruz. Acentelerde rezervasyon trafiği arttı. Şu anda Kuşadası'ndaki otellerde doluluk yüzde 95'leri buluyor" dedi.

- AYDIN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title