Haberler

Tatil Dönüşü Otogarda Çileye Dönüştü

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nden İstanbul'a dönmek isteyen tatilciler, otobüsleri arızalanınca saatlerce otogarda beklemek zorunda kaldı.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nden İstanbul'a dönmek isteyen tatilciler, otobüsleri arızalanınca saatlerce otogarda beklemek zorunda kaldı. 'Haklıyız, hakkımızı isteriz' diyerek firmayı protesto eden yolcularla şirket yetkilileri arasında arbede yaşandı.

Antalya'nın Kaş İlçesi'nden dün saat 18. 30'da İstanbul'a gitmek hareket eden bir taşımacılık firmasına ait otobüs, 20 dakika sonra Kaputaj Plajı'nda arıza yaptı. Arızanın giderilmesini bekleyen 20 yolcu başka bir firmaya ait otobüsle Fethiye'ye getirildi. Fethiye'den İstanbul'a saat 21. 00'da başka bir otobüsle hareket etmesi gereken yolcular, araçlarının gelmediğini öğrenince Fethiye Otogarı'nı birbirine kattı.

Bazı yolcularla, firma yetkilileri arasında arbede yaşanırken, İstanbul'da uçağa yetişmesi gereken Filiz Savaş, gidemediği için gözyaşlarına hakim olamadı. Saatler geçtikçe beklemekten sıkılan tatilciler ile firma yetkilileri arasında tartışma çıktı. Firmanın irtibat bürosunda valizleriyle bekleyen bazı yolcular ise sıkılan çocuklarını uyutmaya çalıştı.

BİLETLERİNİ YIRTTILAR

İstanbul'a gitmeyi bekleyen toplam 45 yolcu alkışlarla, 'Haklıyız, hakkımızı isteriz' diye tepkilerini dile getirdi. Ellerindeki biletleri de yırtarak protestolarını sürdüren yolcular, firma yetkililerinin başka bir firmaya ait otobüsle kendilerini göndermek istemesine de karşı çıktı. Varan firması dışında başka bir firmaya ait araca binmeyeceklerini kaydeden yolcuların bağrışmaları üzerine otogar polisi de olay yerine geldi. Tatilcileri sakinleştirmeye çalışan polis, haklarını hatırlatarak, polis merkezine giderek şikâyetçi olabileceklerini belirtti. Polisin araya girmesiyle sakinleşen tatilcileri 3, 5 saat süren bir bekleyişin ardından saat 00. 30'da firmaya ait bir araçla İstanbul'a hareket etti.

TATİL DEĞİL KÂBUS YAŞADIK

Yaşananlara tepki gösteren Fazile Yurtsever, "Benim için tatil Fethiye'ye gelirken de kâbusla başlamıştı. 16 Temmuz'da İstanbul'dan Fethiye gelirken otobüsümüz Burdur'da arıza yaptı. Zor da olsa Fethiye'ye gelebildik. Dönüş yolunda inşallah böyle bir olayla karşılaşmayız demiştik" dedi. Taşımacılık firmasının olaya çok duyarsız kaldığını belirten Oğuz Kurt "Yaşadığımız rezalet karşısında, otobüs firmasında bizimle muhatap olacak, sorunumuzu çözecek doğru bir yetkili bulamadık" diye konuştu.

Zeynep Öktem ise, "Çözüm için ayarladıkları otobüs son derece kötüydü. Firma yetkilileri, 'İsteyen binsin, istemeyene para iadesi yapalım' dedikleri araçla bizi ölüme göndereceklerö dedi. Firma yetkilisi Kenan Tigre ise, "Sorunu çözmeye çalıştık. Fakat yolcular, firmanın kendi otobüsüyle gitmek istedikleri belirttiler. Şirket olarak, arızası bulunan otobüsün tamirini gerçekleştirdikten sonra yolcularımızı gecikmeli de olsa İstanbul'a uğurladık. Bizler de böyle olmasını istemezdik" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title