Haberler

Tariş Pamuk Birliği Genel Kurulu

Beliğ Azbazdar, Birliğin Mali Gücünü Yeniden Kazanabilmesi Amacıyla Yürüttükleri Çalışma Kapsamında Gelinen Noktada Birliğin Sürdürülebilir Mali Yapıya Kavuştuğunu Söyledi

TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar, birliğin mali gücünü yeniden kazanabilmesi amacıyla yürüttükleri çalışma kapsamında gelinen noktada birliğin sürdürülebilir mali yapıya kavuştuğunu söyledi.

Azbazdar, Çiğli İplik Fabrikasının konferans salonunda düzenlenen genel kurulda,birliğin 19 Ağustos 2009 tarihinden bu yana yaklaşık 290 milyon lira borç ödediğini, bu dönemde elde edilen gelirin, 111 milyon liraya ulaştığını belirtti.

Faaliyet giderlerinin yüzde 37, finansman giderlerinin ise yüzde 47 azaltıldığını dile getiren Azbazdar, yönetimleri döneminde birlik açısından likidite sorununu ortadan kaldırdıklarını ve vadesi geçmiş ödemeleri yapılandırıldıklarını, kısa vadeli borçları uzun vadeye tahvil ettiklerini söyledi

Birliğin DFİF borcunun 178 milyon 831 bin lira olduğuna işaret eden Azbazdar, şu bilgiyi verdi:

'DFİF borcumuz, Tarım Satış Kooperatif ve Birlikleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı'nın yasalaşması durumunda üç yıl geri ödemesiz, toplam 10 yıl vadeli ve faizsiz olarak ertelenecektir. Böylelikle kısa vadeli borçlarımızın yüzde 94'ü, yani 312 milyon 343 bin lirasını uzun vadeye yaymış olacağız. Birliğimizin hali hazırda borçlarını karşılamaya yetecek kadar düzeyde mevcudu bulunmaktadır. Gelinen noktada finansman ve personel tazminat yükü dikkate alınmadığında birliğimizin mali olarak sürdürülebilir ve karlı bir yapıya kavuştuğu görülmektedir.'

- 'KOOPERATİFLER KAPANMAYACAK'-

Yönetime geldikleri günden bu yana giderleri azaltmaya yönelik önemli tedbirler aldıklarını, zarar eden iplik fabrikası ve pamuk yağı kombinasının faaliyetlerine son verdiklerini kaydeden Azbazdar, pamuk yağı kombinasının fason üretim yaptırarak 471 bin lira kar ettiğini söyledi.

Azbazdar, Yemta A.Ş'nin kapasitesinin artırılarak Aydın'a taşınmasına yönelik fizibilite çalışmalarının yapıldığını, kredi konusunda bankalarla görüştüklerini anlattı.

Geçen yıl üretime başlayan Aydın Hamyağ Tesisinin çalışması için kooperatiflerin yanı sıra tüccardan da 15 bin ton çekirdek aldıklarını ifade eden Azbazdar, bu tesislerin karlılıklarının birliğin mali gücüne olumlu etkiler yapacağını bildirdi.

Azbazdar, zarar eden kooperatiflerin kapanacağı yönünde söylentilerin bulunduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bize 'Söke'deki küçük kooperatifleri kapatın' dendi. Küçük ya da büyük kooperatif diye bir şey olamaz. Az pamuk alan ya da çok pamuk alan kooperatif olabilir. Bizim istediğimiz dışında hiçbir kooperatif kapanmayacak. Çareler üreteceğiz, 44 kooperatif birbirimize destek olacağız. Biz aynı gemideyiz, aynı toprakta mücadele ediyoruz.

Amacımız, pamuğu tekrar eski gücüne kavuşturmak ve tekstil sektörünün ihtiyacını karşılayacak pamuğu üretmektir. Söke Ovası'nda 360 bin dekar pamuk alanının 80 bin dekarı son 7 yılda tüccarın eline geçti. Buradaki pamuğun yüzde 25'i üreticinin elinden gitti. Daha uyanmak için ne bekliyoruz? Yüzde 100'ü tüccarın eline mi geçecek? Kuzuyu kurda teslim etmeyin, üreticiyi bu insanlara mahkum etmeyelim.'

(TLA-MV-ZVR) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, hangi kanalda 2024? Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024-TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title