Haberler

Tarımsal Üretim Açısından 2015 Daha İyi Olacak

Samsun İli Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Komisyonu Değerlendirme Toplantısı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde yapıldı.

Samsun İli Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Komisyonu Değerlendirme Toplantısı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde yapıldı.

Samsun Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven yaptığı açılış konuşmasında, 2015 yılı Nisan ayı itibariyle sahada yaptıkları gözlemler neticesinde tarımsal üretim açısından 2014 yılına göre 2015'in daha iyi bir yıl olacağını belirtti.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan meteorolojik değerlendirmede Yeşilırmak ve Kızılırmak havzalarında metrekareye düşen yağış miktarında bir önceki yıla göre yüzde 100 civarında artış olduğunu ve tarım yılı sıcaklık değerlerinin de normal gerçekleştiğini belirten Kadir Güven, yaşanan son durum hakkında bir sunum yaptı.

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından Samsun ili su rezervlerinin değerlendirilmesi yapılarak, yağan yağışların barajların su doluluk kapasitesini artırdığı, enerji üretimi açısından yüzde 87.6, içme suyu açısından yüzde 99, sulama suyu açısından ise yüzde 96,78 doluluk kapasitesine ulaştığı, DSİ'nin sulama şebekelerinde sulama suyu açısından sıkıntı olmayacağı belirtildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından tarımsal yönden yapılan değerlendirmede Samsun'da tarla bitkileri ve bahçe bitkileri alanlarında yapılan fenolojik gözlemler neticesinde 2015 yılında bitkisel üretim alanlarında kuraklık açısından sorun yaşanmayacağı ifade edildi.

Yapılan sunumların ardından Samsun İli Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Komisyonu tarafından aşağıdaki kararlar alındı:

"Bitkisel üretimde salma sulama yöntemlerinden kaçınılması yönünde kamuoyunun bilgilendirilmesine, İl Tarımsal Kuraklık Eylem Planı adımlarının uygulanmasına, kurağa ve yüksek sıcağa dayanıklı yeni tescil edilen çeşitlerin çiftçi şartlarında üretiminin yaygınlaştırılması için, Araştırma Enstitüsü, yayımcı ve çiftçi bağının ve işbirliğinin güçlendirilmesine, meyvecilikte, kuraklığa dayanıklı az su tüketen anaç kullanımının yaygınlaştırılmasına, münavebeli ekim ve ürün rotasyonu uygulamalarının yaygınlaştırılmasına, toprakta bulunan suyun muhafazasını artıran toprak işleme ve arazi kullanım tekniklerinin yaygınlaştırılması, çiftçi eğitim ve yayım çalışmalarına ağırlık verilmesine,

yer üstü su depolama tesislerinin tamamlanması, yer altı su depolarının maksimum beslenme ile en yüksek seviyelerde tutulması için gerekli çalışmaların tamamlanmasına, oy birliği ile karar verilmiştir." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir Güven Kızılırmak Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Koç Metalurji halka arz hangi bankalarda var? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz nereden, hangi bankadan alınır? BAYHAN NEDEN HAPSE GİRDİ? Bayhan kimi öldürdü? KOTON halka arz sonuçları! Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? #127908 Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title