Haberler

Tarım Öğretiminin 169. Yılı

OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Kurt: ''Artan dünya nüfusuna karşın daralan tarım alanlarından daha yüksek verim alınmalı''

Tarım öğretiminin 169. yılı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi'nde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

OMÜ Ziraat Fakültesi Fahrettin Tosun Toplantı Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kurt, tarımın dünya nüfusu için vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Tarımsal üretimde, dünyadaki hızlı nüfus artışı, insanların tüketim alışkanlıklarının değişmesinin yanında, tarım arazilerinin yanlış kullanımdan ve kentleşmeden kaynaklanan bir daralma yaşandığını belirten Kurt, artan dünya nüfusuna karşın  daralan tarım alanlarından daha yüksek verim alınması gerektiğini belirtti.

İnsanlığın geleceği açısından tarımsal üretimin vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Kurt, "Artan dünya nüfusuna oranla tarımsal alanda verim artışının olması şarttır. Tarım arazilerinin  doğru kullanımı ve gerektiği kadar verim elde edilmesi çok önemlidir. Bu kapsamda  yetişen  ziraat mühendislerimize büyük görevler düşüyor" dedi.

Son yılarda çok sayıda ziraat fakültesi ve farklı adlar altında tarımsal eğitim veren fakülteler açıldığınada  işaret eden Orhan Kurt, söz konusu üniversitelerde kaliteli ve bilimsel eğitim verilmediğini de ileri sürdü.

Türkiye Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Samsun Şubesi Başkanı Doç.Dr. Hasan Önder ise tarımsal üretimin arttırılmasında kaliteli ve donanımlı ziraat mühendislerinin yetiştirilmesinin şart olduğunu kaydetti.

Samsun Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi Başkanı Hayati Tosun, ziraat mühendisliği ve tarım sektöründe yaşanan sıkıntıların aşılması için yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Açılış konuşmalarının ardından Hazine Müsteşarlığı'ndan Metin Tektaş, "Tarımsal Destek Sistemi reform süreçleri"  adlı sunum yaptı.

Etkinlik kapsamında meslekte 25'inci yılını tamamlayanlara plaket taktim edilirken, akademik kariyerinde yükselen öğretim üyeleri içinde cüppe giyme merasimi düzenlendi. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Orhan Kurt Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title