Haberler

Tarım İl Müdürü Gümüş:

Eskişehir Tarım İl Müdürü Mevlüt Gümüş, Sokak Sütçülüğüne Son Vermeyi Hedeflediklerini Söyledi

Eskişehir Tarım İl Müdürü Mevlüt Gümüş, sokak sütçülüğüne son vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Gümüş, düzenlediği basın toplantısında, Eskişehir'de yıllık 152 bin ton süt üretimi yapıldığını belirterek, büyükbaş hayvan sayısının yaklaşık 107 bin civarında olduğunu kaydetti.

İşletmelerden elde edilen sütlerin 59 alım merkezinde hemen sağım yapıldıktan sonra artı 4 derecede soğuk zincire tabi tutulduğunu ifade eden Gümüş, şöyle konuştu:

'Bunu da yılardır yapmış olduğumuz sütlerin sağımdan işletme merkezlerine kadar soğuk zincire ulaşması için tank alımı, süt soğutma ünitelerinin tanklarının alımını gerek özel idare tarafından, gerekse süt alımı yapan fabrikalar görüşerek bunu gerçekleştirdik. Burada ki amacımız sağılan sütlerin, herhangi bir şekilde bozulmaya uğramadan fabrikalara sağlıklı bir şekilde fabrikalara yetiştirilmesi. AB uyum çerçevesinde, somatik hücre sayısının standartların altına çekilmesi için çaba sarf ediliyor. Bu konuda ada gerçekten de başarılı olduk. Sokak sütçülüğüne son vermeyi hedefliyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Eskiden vatandaş uygun olmayan araçlarla, uygun olmayan kaplarla, bidonlarla taşıma yapıyordu. Büyük bir oranda bunun önüne geçildi. Süt ürünlerini sokak sütçülüğü diye tabir ettiğimiz bidonlarla ve arabalarla satışlar devam ediyor. İşte burada belediyelerimize görev düşüyor. Belediye zabıta ekiplerine görev düşüyor. Biz sabit mekanlara bakabiliyoruz. Sokakta seyyar satılan ister süt olsun ister ise diğer gıda maddeleri olsun bunların denetimi belediyelere düşüyor.'

- EKİLİ ALANLAR ZARAR GÖRDÜ-

Gümüş, Haziran'ın ilk haftalarında meydana gelen dolu yağışında 6 ilçede hububat ağırlıklı olmak üzere buğday, arpa, ayçiçeği, şeker pancarı ekilişlerinde zararlar meydana geldiğini bildirdi.

Gümüş, şöyle devam etti:

'Bu zararlar konusunda da kurulan ilçe hasar tespit komisyonları kanalı ile tespitler devam ediyor. Bu arada çiftçilerimize de Tarım Bakanlığımızın uzun zamandır uyguladığı tarım sigortaları konusunda da bilgiler veriyorduk. Tarım sigortaları kanununa göre zararın yüzde 50'sini devlet karşılıyor. Çiftçimize bu çok büyük bir kolaylık, sigorta yaptıran çiftçilerimiz var. Bunlar eksperler gelerek tespit ediyor ve zararlarını karşılayacaklar. Yaptırmayanlar ise bundan sonra inanıyorum ki sigorta yaptırmanın karlılığını gördüler, bundan sonra onlarda ekili alanlarının sigortalarını yaptıracaklar. Zarar ziyan tespitlerini sonlandırmak üzereyiz. En geç bu hafta sonu ne kadar zarar yaşandı ortaya çıkacaktır. Son yağan yağışlar herhangi bir zarara meydan vermedi fakat bundan sonra sürekli yağış olursa sıkıntı olacaktır.'

(CY-TAR-MHD) - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title