Haberler

"Tane Tane Kapakları Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım" Kampanyası

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Tarafından Yürütülen "Tana Tane Kapakları Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım" Kampanyasının Büyük İlgi Gördüğü Bildirildi.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından yürütülen "Tana Tane Kapakları Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım" kampanyasının büyük ilgi gördüğü bildirildi.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nurselen Toygar, Kipa Medya Müdürü Şeyda Gümüş'e desteklerinden dolayı teşekkür belgesi verdi. Kampanyanın her geçen gün çığ gibi büyüdüğünü belirten Prof.Dr. Nurselen Toygar, kampanyaya maddi yardımı kabul etmediklerini bildirdi. Prof. Dr. Toygar, "Bu proje Türkiye'nin projesi oldu, bu proje sayesinde sorumluluklarımızın farkına vardık ve bize destek olan herkese engellilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Büyük hipermarketler tarafından da destek gören kampanyamız Kipa, Tansaş, Şok, gibi büyük marketlerin desteğiyle büyüyor" dedi.

Kampanyanın 2010 yılı Mayıs ayında başladığını, kampanyada toplanan kapak miktarının 70 tona ulaştığını vurgulayan Prof. Dr. Toygar, şunları söyledi:

"Kampanyamız Aralık ayına kadar uzatıldı. Yerel olarak başlayan kapak kampanyası ulusal, hatta uluslararası boyuta ulaştı. Hem lojistik, hem de toplama aşamasında destek veren büyük marketler ayrıca tanıtım ve teşvik aşamasın da da yardım ediyor. PTT Genel Müdürlüğü ile yapılan anlaşmayla Türkiye'nin her yerinden 5 lira gibi bir sembolik ücretle kapaklar geliyor. Çeşitli üniversiteler tarafından destek gören kampanya Amerika, Almanya, Fransa, Norveç ve sürekli olarak Kıbrıs tarafından destekleniyor. Projeye destek veren öğrenciler, küçük yaşta sosyal sorumluluğu öğreniyorlar ve toplumsal duyarlılıkları artıyor. Bu öğrencilere teşekkür belgesi verdik. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlardan sadece tam teşekkülü bir rapor ve ihtiyacı olduğuna dair muhtar belgesini getirmeleri istiyoruz ve tekerlekli sandalyelerini veriyoruz. Hedefimiz 1000 tekerlekli araba dağıtmak, şu an 82 araba dağıttık."

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title