Haberler

Takip ve Koordinasyon Toplantısının İlki Yapıldı

Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ün talimatıyla kentteki kamu hizmetlerinin ve yatırımlarının takip ve koordinasyonunu sağlamak amacıyla her ay gerçekleştirilecek olan, Aylık Koordinasyon ve Takip Toplantısının (ATAK) ilki yapıldı.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ün talimatıyla kentteki kamu hizmetlerinin ve yatırımlarının takip ve koordinasyonunu sağlamak amacıyla her ay gerçekleştirilecek olan, Aylık Koordinasyon ve Takip Toplantısının (ATAK) ilki yapıldı.

Vali Orhan Düzgün başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen Şubat ayı "Aylık Koordinasyon ve Takip Toplantısına Vali Yardımcıları, bazı ilçe kaymakamları ile bölge ve il müdürleri katıldı. Vali Düzgün, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Kayseri'de yürütülen yatırımlara ilişkin takip ve koordinasyonun etkili bir şekilde sağlanabilmesi için Takip ve Koordinasyon Toplantısının her ay gerçekleştirileceğini söyledi. Her ay toplantıya ilişkin gündemin belirlenerek 15 gün öncesinde ilgili kurumlara dağıtılacağını ve belirlenen gündeme ilişkin ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının toplantıya katılacağını belirten Vali Düzgün, böylece ilimizde yürütülen çalışmalarla ilgili olarak gelinen aşamaların detaylıca ele alınarak değerlendirmelerde bulunulacağını ifade etti. Vali Düzgün, konuşmasının ardından, toplantı gündeminde yer alan ve kamu kurum ve kuruluşlarınca Kayseri ili genelinde yürütülen yatırım, hizmet ve çalışmaların yanı sıra yapılması planlanan projeler konusunda bilgiler aldı.

Vali Düzgün, gündeme alınan çalışmalarla ilgili yaptığı değerlendirmede, Kayseri Şehir Hastanesi Kampüsü İnşaatının 2015 yılı içerisinde tamamlanacağını kaydederek, "Kayseri Şehir Hastanesi, 751 bin metrekare arsa üzerinde inşa edilecektir. Genel Hastane, Kadın Doğum Hastanesi, Psikiyatri Hastanesi, Rehabilitasyon Hastanesi, Kalp Hastanesi ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesinden oluşan kampüste toplam 1583 yatak kapasitesi bulunacaktır. Ayrıca, Şehir Hastanesinde hizmet vermek üzere 38 ameliyathane, günlük 2 bin 500 kişi kapasiteli acil servis, 144 yoğun bakım yatağı ve görüntüleme merkezleri, laboratuvarlar ile 2 adet helikopter pisti yer alacaktır. Şehir Hastanesinin inşaatında şuana kadar zemin iyileştirme çalışmaları bitirilmiş ve 1800 adet 16 metre derinliğinde 100 santim genişliğinde kaya zemine oturacak şekilde kazıklar çakılmıştır. Tamamlandığında Kayseri'ye ve bölge şehirlerine sağlık alanında çok önemli bir hizmet sunacak hastanenin çalışmaları devam etmektedir" diye konuştu.

Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta da daha iyi noktalara ulaşması için yürütülen çalışmalar kapsamında bu sektöre önemli destekler sağlandığını dile getiren Vali Düzgün, "2013 yılında bitkisel üretimde 50 milyon 381 bin TL, hayvansal üretimde 34 milyon 660 bin TL ve tarım dayalı ekonomik proje desteklemelerinde 5 milyon 311 bin TL olmak üzere toplamda 90 milyon 353 bin TL'lik destek tarım ve hayvancılık sektöründe uğraşan Kayserili hemşerilerimize kullandırılmıştır. " dedi.

Vali Düzgün, denizi olmamasına rağmen su ürünleri ihracatında Kayseri'nin Türkiye genelinde 3'ncü sırada yer aldığını belirterek, bunda kültür balıkçılığını çok iyi uygulayan ve geliştiren Kayserili girişimcilerin önemli bir payı bulunduğunu söyledi. Vali Düzgün, Pınarbaşı ilçesindeki tesislerden Almanya'ya balık ihracatı gerçekleştirildiğini ifade etti.

Vali Düzgün, ORAKAB öncülüğündeki Mobilyacılar Sitesi kuruluş çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Türkiye'nin önemli mobilya üssü Kayseri'nin bu alanda Türkiye'ye örnek bir çalışma yürüttüğüne işaret eden Vali Düzgün, KOBİ'lerin işyeri ihtiyaçlarından yola çıkarak başlatılan MobilyaKent Projesi'nin bölge ve Türk mobilya sektörünü geliştireceğini, ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet gücünü artıracağını ve sorunlara çözümler üreterek birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesini sağlayacağını ifade etti.

Vali Düzgün, yurt içinde satılan mobilyanın en az yüzde 40'ının, Türkiye'den yapılan mobilya ihracatının ise yaklaşık yüzde 35'inin Kayseri'den gerçekleştirildiğini belirterek, "Bu rakamlar Türkiye'nin en büyük mobilya üretim merkezinin Kayseri olduğunu gösteriyor. Bu bizi bir yandan sevindirirken, diğer yandan da daha iyisini yapabilmek adına motive ediyor" dedi.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (ORAN) Kayseri, Sivas ve Yozgat illerine destek sağladığını, sağlanan desteklerden 2013 yılında Kayseri'den 7'si kamu kuruluşlarının hazırladığı proje olmak üzere toplam 51 projenin yararlandığını kaydeden Vali Düzgün, destek miktarının 13.5 milyon TL olarak gerçekleştiğini açıkladı. Proje hazırlayan firmaların sağladığı eş finansman ile bu rakamın 26,5 milyon TL'ye ulaştığına dikkati çeken Vali Düzgün, dolayısıyla Kayseri'nin üretilen yeni projelerle 26.5 milyon TL'lik bir yatırımı bünyesine kattığını söyledi. Vali Düzgün, 2015 yılı destek programı için ise Kayseri'den 115 projenin başvurduğunu, incelemelerin ardından sonuçların Nisan ayında açıklanacağını duyurdu.

Vali Düzgün, Kayseri'nin eğitim alanındaki yatırımlarına ilişkin değerlendirmesinde ise 56 okul inşaatının devam ettiği bilgisini vererek, "Bir diğer ifadeyle toplamda 749 dersliğe ilişkin inşaat çalışmaları sürdürülmektedir. Ayrıca, yavrularımızın daha iyi koşullarda beden eğitim derslerini yapabilmeleri ve boş zamanlarını değerlendirmeleri amacıyla başlatılan 3 spor salonu inşaatı da bu yıl hizmete açılacaktır. 2013 yılında eğitim alanında toplam yatırım tutarımız 148 milyon TL'ye ulaşmıştır. İl yatırımı ve devlet yatırımı olarak olarak gerçekleşen bu tutarın 10 milyon 325 bin TL'lik kısmı ise hayırsever Kayserililerin taahhüt ettiği yatırım tutarıdır" ifadelerini kullandı.

ATAK Toplantısı'nda gündeme alınan karayolları çalışmaları ile ilgili olarak 2014 yılında 25 adet projenin yatırım programına alındığını belirten Vali Düzgün, 23 kilometre bölünmüş yol yapımı ile birlikte 2014 yılında bu sektörde 320 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştirilmesinin planlandığını ifade etti.

Vali Düzgün, Kayseri - Niğde yolunun Garipçe ile Yahyalı arasındaki 50 kilometrelik bölümünün, 3,9 kilometrelik Develi Batı Çevreyolu'nun ve Kayseri - Niğde Yolu'nun Yahyalı ayrımı ile Niğde otoyol bağlantısı arasındaki 52 kilometrelik kısmının 2014 yılında ihale edilmesinin programlandığı bilgisini verdi.

Toplantının sonunda, ilgili Vali Yardımcıları, kaymakamlar, bölge ve il müdürlerine teşekkür eden Vali Düzgün, devam eden çalışmaları hassasiyetle takip etmenin kamu kaynaklarının verimli kullanılmasının yanı sıra yatırımlardaki başarıyı da artıracağına işaret ederek, yöneticilerden sorumlulukları altındaki çalışmaları bundan sonra da dikkatlice takip etmelerini istedi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vali Orhan Düzgün Orhan Düzgün Türkiye Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title