Haberler

Tabletler Korunmasız!

Güncelleme:

ESET'ten güvenlik yazılımı kullanma alışkanlığı anketi Tablet kullanımı hızla artıyor ama güvenlik önlemi alınmıyor!

Tabletler korunmasız

Antivirüs yazılım kuruluşu ESET, Türkiye'de güvenlik yazılımı kullanma alışkanlığı ile ilgili iki online anket düzenledi. Anketler, kullanımı en hızlı yaygınlaşan mobil cihazların başında gelen tabletlerin yüzde 49'unun korunmasız olduğunu ortaya çıkardı.

ESET, iki ayrı anket çalışmasında Türkiye'deki güvenlik yazılımı kullanım alışkanlığını inceledi. 2014'ün Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleştirilen anketler çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

Çok hızlı yaygınlaşıyor ama korunmuyor

İlk anket mobil güvenlik yazılımlarını konu aldı. Çeşitli araştırma kuruluşlarının verilerine göre, son üç yılda gelişen neredeyse %100'lük bir artışla bugün Türkiye'de 1 milyonu aşkın tablet kullanıcısı sözkonusu. Ancak bu hızlı yükselişine karşın kullanıcılar güvenlik konusunda yeterli önlem almıyorlar. 723 kişinin katıldığı ankete göre tablet kullanıcılarının yüzde 49'u cihazında herhangi bir güvenlik yazılımı kullanmıyor.

Oysa tabletlerde ağırlıklı olarak Android işletim sistemi kullanılıyor. ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu'ya göre hızla yaygınlaşması nedeniyle Android sistemi siber suçluların son iki yılda en çok hedef aldığı platform durumunda. Bu nedenle Android sistemli akıllı cep telefonları ve tabletlerde mobil güvenlik yazılımları büyük önem kazanıyor. Ayrıca, tabletlerin iş dünyasında giderek daha yoğun kullanılması, dolayısıyla değerli dataların bu cihazlar yoluyla işlenmesi, siber suçluların tabletleri daha çok hedef almasını da beraberinde getiriyor.


Telefonlarda da durum iç açıcı değil.

Akıllı cep telefonlarındaki güvenlik yazılımları konusunda da sonuçlar rahatlatıcı değil. ESET anketi, katılımcıların yüzde 54.85'inin bir güvenlik yazılımı kullanmadığını ortaya koyuyor. Yani internet bağlantılı akıllı cep telefonlarının yarısından fazlası, siber saldırılara karşı korumasız.

Siber suçluların, korunmasız cihazları fırsat olarak gördüğünü belirten ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, "Her gün dijital dünyaya salınan 200 bini aşkın zararlı yazılımın önemli bir bölümü artık mobil cihazlara yönelmeye ya da bunlara uyarlanmaya başladı. Tehditler giderek büyüyor, zekileşiyor ve karmaşıklaşıyor. Bu nedenle tablet ve akıllı cep telefonu kullanıcılarının profesyonel destek almasını ve bu cihazlara yönelik 'mobile security' yazılımlarıyla kendilerini korumalarını tavsiye ediyorum" açıklamasını yaptı.

Lisanslı antivirüs kullanımı

ESET'in ikinci anketi ise bilgisayarlara yönelik antivirüs yazılımı kullanımına odaklandı. Ankete katılanların yüzde 64'ü lisanslı ve güncel bir antivirüs yazılımı kullandığını ifade etti. Anket; masa ve dizüstü bilgisayarlarda güvenlik yazılımı kullanımının artık dijital hayatın bir parçası olarak değerlendirildiğini ortaya koyarken, doğru koruma sağlayan lisanslı ürün kullanımı konusundaki bilincin de geliştiğini gösterdi.

Güvenlik, online satın alınıyor

Yine aynı ankette satın alma kanalları da incelendi. Burada anket katılımcılarının yüzde 40'i güvenlik yazılımlarını online satış siteleri üzerinden aldığını açıkladı. Yüzde 22'si daha küçük nitelikteki bilgisayar mağazalarından, yüzde 17'si de zincir teknoloji mağazalarından güvenlik ürünü aldığını belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title