Haberler

    Süt Dişleri Ne Zaman Değişir?

    Güncelleme:

    Süt dişlerinin erken düşmesi kadar geç düşmesi de bir takım rahatsızlıklara neden olabilir, iyisi mi siz bu tarihleri takip edin.

    "Anne dişim sallanıyor" sözü ile sanki çocuğunuz çok büyümüş gibi gelecektir. Ama diş perisi ne zaman gelir? Zamanlamayı ayarlayamaz, erken ya da geç gelirse ne olur? Yetişkinlerde olduğu gibi çocukların da dişleri ve diş yapısı değişiklikler gösterir. Süt dişlerinin erken değişimi ya da geç değişimi sağlık sorunu olarak yorumlanmamalıdır. önemli olan süt dişleri değişirken sizin çeşitli geleneksel usüllerle yani dişe ip bağlama ve çekme gibi yöntemleri kullanmamanız. çocuğunuz bu dönemde heyecanlanacak ve diş perisinin bir an önce gelmesini isteyecektir. çocuğunuza bu konuda öğretmeniz gereken ilk şey, diş fırçalamanın önemi ve bunu özenle uygulamasıdır.

    Dişlerin değişim yaşı

    Çocuklar genellikle 4 ila 6 yaş arasında diş değiştirmeye başlar. İlk süt dişinin düşmesi 4 yaş olarak kabul edilse de bazı çocuklar 8 yaşında da ilk değişimlerini yaşarlar. Bebekken ilk çıkan diş, ilk olarak değişen diştir. Genellikle kız çocukların diş değişimi daha önce başlar.

    Ne zaman geç?

    Çocuğunuzun yaşı 8 olmuş ve herhangi bir süt dişi değişmemişse eğer, bir terslik var demektir. Bunun için hemen diş doktorunuza danışmanız ve çocuğunuzun gereken tetkiklerini yaptırmanız gerekmektedir. Yapısal olarak da değişiklik gösteren diş ve diş etleri için bazı müdahaleler gerekebilir. Sallanıp düşen ve yerine bir türlü gelmeyen kalıcı diş için de mutlaka diş doktorunuzu görmeniz gerekir. İnatla yerine gelmeyen dişler için de bazı tetkikler gerekiyor.

    Sallanan dişe yapılması gerekenler

    Geciken diş perisinin umutsuz bekleyişi sürerken, sallanan diş etini hassas hale getirip diş etini şişirebilir. Sallanan diş, kökten ayrıldığı için bazen kanamaya yol açabilir. Bu tür ağrıların azalmasına yardımcı olmak için şişkinliğin olduğu bölgeye dışarıdan soğuk kompres uygulayabilirsiniz. ya da kanama varsa sargı bezi ile tampon yapabilirsiniz. Diş jelleri az olan ağrıları uyuşturabilirken, şişmiş diş eti parasetomol ile desteklenebilir.

    Sallanan dişe yapılmaması gerekenler

    İlk defa dişi düşecek çocuğunuzun endişe duyabileceğini unutmayın ve kesinlikle dişi kendiniz çekmeye çalışmayın. Sallanan dişi kendi haline bırakın. çocuğunuz kendi dili ve eli ile çıkacak dişi oynatmasına teşvik edin.

    Kaynak: Womenist.net / Kadın

    Kadın Haberler

    CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

    CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

    ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

    ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

    Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

    Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

    Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

    Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

    500

    Yorumlar (1)

    Sema:

    Merhabalar kızım 8 yaşında . İlk ön dişler değil hemen onun yanında ki diş sallanıyor bu normal mi? Bu diş düşünce yerine yeni diş çıkar mi

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title