Haberler

Suşehri'ne Sosyal Güvenlik Merkezi Açılması Kararı

Suşehri Ziraat Odası Başkanı Yakup Özata, İlçeye Sosyal Güvenlik Merkezi Açılması Kararı ile İlgili Olarak, 'Suşehri ve Komşu İlçelerimizde Yaklaşık 20 Bine Yakın Sosyal Güvenliği Olan Vatandaşımız Bulunmaktadır

Suşehri Ziraat Odası Başkanı Yakup Özata, ilçeye Sosyal Güvenlik Merkezi açılması kararı ile ilgili olarak, 'Suşehri ve komşu ilçelerimizde yaklaşık 20 bine yakın Sosyal güvenliği olan vatandaşımız bulunmaktadır. Artık bu vatandaşlarımız sosyal güvenlik kurumu ile ilgili işlemlerini Sivas'ta değil, kısa süre içerisinde Suşehri'nden halledeceklerdir. Böylelikle esnafımızın da yüzü gülecektir' dedi.

Özata, yaptığı açıklamada, ilçeye sosyal güvenlik merkezi açılması kararını değerlendirdi. İlçede 2004 yılında oda başkanlıklarının bürosu içerisinde tahsis edilen yerde çalışmak üzere Bağ-Kur irtibat bürosu açıldığını hatırlatan Özata, 'Yaklaşık 4 yıl, ayda 2 gün açılmak kaydıyla Bağ-Kur irtibat bürosu, Suşehri, Koyulhisar, Akıncılar ve Gölova halkına hizmet verdi. Daha sonra yeni çıkan yasa gereği, Bağ-Kur irtibat büroları kapatılarak yerine şube müdürlükleri kurulması için kanun çıktı. Çıkan kanunda kriter olarak 30 bin nüfus kriteri getirdiler. Bizim ilçe nüfusumuz bu kritere yetmediği için, Sivas'ın sadece Şarkışla ilçesine Sosyal Güvenlik Kurumu Şubesi açıldı. Fakat bu davamızdan hiçbir zaman vazgeçmedik ve ilçe kaymakamımız Yusuf Özdemir, Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu üyesi olan Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile büyük çaba sarf ettik' diye konuştu.

Sosyal güvenlik merkezi açılması için 1,5 yıldır yapılan girişimlerin olumlu sonuçlandığını ifade eden Özata, 'Sosyal Güvenlik Kurumu şubesinin açılma kararı 21 Temmuz 2010 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile ilçemize büyük bir jest yapılarak onaylanmıştır. Böyle bir güzel kararın ilçemize ve komşu ilçelerimize hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

Açılacak olan sosyal güvenlik merkezinin haftada 5 iş günü açık olacağını belirten Özata, 'Suşehri ve komşu ilçelerimizde yaklaşık 20 bine yakın sosyal güvenliği olan vatandaşımız bulunmaktadır. Artık bu vatandaşlarımız sosyal güvenlik kurumu ile ilgili işlemlerini Sivas'ta değil, kısa süre içerisinde Suşehri'nde halledeceklerdir. Böylelikle esnafımızın da yüzü gülecektir' diye konuştu.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel'in yer konusunda taahhütlerde bulunduğunu kaydeden Özata, 'Bizler Suşehrililer olarak bu kurumumuz için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Belediye Başkanımız Sedat Sel, belediyede yer tahsisi yapacağı taahhüdünde bulundu. Biz de gerekirse yer veririz. Bizim için hizmetin gelmesidir. Bu konuda emeği geçen devlet büyüklerimize canı gönülden teşekkür ediyorum' dedi.

Bu arada, Suşehri'nin yanı sıra Zara ve Kangal ilçelerine sosyal güvenlik merkezi açılacağı kaydedildi.

(FK-AHM-ZZ) - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title