Haberler

Suşehri'nden Kısa Kısa -Sanayi Esnafının Arsa Sorunu Çözülüyor

Suşehri İlçesindeki Küçük Sanayi Sitesi ile Belediye Arasındaki Arsa Sorunu Çözülüyor

Suşehri ilçesindeki küçük sanayi sitesi ile belediye arasındaki arsa sorunu çözülüyor.

Belediye meclis üyeleri ile birlikte sanayi sitesi esnaflarını ziyaret eden Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, site içerisinde bulunan bir çay ocağında sanayi sitesi 2. Başkanı Kemal Görücü ve bazı yöneticilerle bir araya geldi. Uzun süredir sanayi sitesinde bulunan esnafların tapularının olmadığını ve bu nedenle çok sıkıntı çektiklerini bildiklerini söyleyen Sel, şöyle konuştu:

'Bizim bu yeri sizlere hibe etmek gibi bir yetkimiz yoktur. Bizler de kanunlar çerçevesinde hareket etmek zorundayız. Ama yıllardır süre gelen bu sorunu da çözmek zorundayız. Çünkü sizlerin de bu sıkıntılarını biliyoruz. Bu nedenle, sanayi sitesi içerisinde tecavüz edilen bin 600 metre kare alan için, yine size ait sanayi sitesi alt kısmında kullanılmayan bin 419 metre kare arsa ile takas yolu ile bu sorunu çözebiliriz.'

Böyle bir anlaşma sağlanması durumunda sanayi esnafının tapu masraflarını belediye olarak kendilerinin karşılayacağını söyleyen Sel, 'Biz sanayi esnafımızın her zaman yanındayız. Onların destekçisiyiz, yardımcısıyız. Makul ve mantıklı projelerle bizim karşımıza gelen herkese varız' dedi.

- SUŞEHRİ MEDYA TV'DE TANITILACAK

Medya TV'de yayınlanacak 'Vadi'nin Sesi Yollarda' ekibi Suşehri'nde çekim yaptı. Yapım ve sunuculuğunu Koyulhisarlı olan Hasan Altunbaş'ın yaptığı 'Vadinin Sesi Yollarda' çekimleri Suşehri ilçesinde yapılamaya başlandı. Program sunucusu Hasan Altunbaş, Suşehri Çamlıgöze Barajı ve Kılıçkaya Barajında çeşitli çekimler yaptı. Daha sonra Çataloluk beldesine geçen Altunbaş, burada tarlada çalışan çiftçilerle sohbet etti.

- İSTANBUL'UN FETHİNİN 557. YIL DÖNÜMÜ

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, İstanbul'un Fethinin 557. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Sel mesajında, şunları kaydetti:

'Tarihimizde bazı hadiseler vardır ki, bunlar kulaktan dolma bilgilerle geçiştirilemez. İstanbul'un Fethinin sebep ve sonuçları itibariyle, özünü ve ruhunu yakalamakta her aklıselime büyük görevler düşmektedir. Fatih Sultan Mehmet, sadece askeri sahada değil, ilim ve adalet sahalarında da dünyaya örnek olacak başarılar sergilemiştir. Bu nedenle Türk ve dünya tarihini etkileyen bu önemli fethi, her yılın 29 Mayıs günü, aynı coşku ve sevinçle kutluyoruz. Bize düşen ise Fatih ruhunu genç nesle taşımak ve yaşanmaya değer hayatın ne olduğunu göstermek. Zaferlerimizi tanıtalım ki, gençlerimiz inançları uğrunda fedakarlık yapabilme zevkini tatsınlar.'

(FK-DOĞ-MHD) - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail kararını memnuniyetle karşılıyoruz

Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail kararını memnuniyetle karşılıyoruz

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title