Haberler

Suşehri'nden Kısa Kısa

Suşehri Sulama Birliğinin Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Suşehri Sulama Birliğinin nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Suşehri Belediye Başkanlığının da üye olduğu Sulama Birliği'nin Suşehri Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen nisan ayı olağan meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Sedat Sel, Kelkit Vadisi'nin besicilik ve tarım açısından önemli olduğunu bildirdi.

Avrupa Birliği hibe fonlarından faydalanarak besiciliği ve tarım sektörünü geliştirmek için uğraştıklarını bildiren Sel, 'Benim şansızlığım göreve geldiğimiz günden beri Avrupa Birliği fonları açılmıyor. Ama biz bu konudaki çalışmalarımızı hiçbir zaman bırakmadık ve çalışmalarımıza devam edeceğiz' dedi.

Suşehri çevresinde suyun çok olduğunu söyleyen Sel, 'Torağımız verimli. Suyumuz çok. Tek kalem ürün üretilmeyle tarım sektörümüzü canlandırmamızın imkanı yoktur' ifadesini kullandı.

Sulama Birlik Başkanı Hikmet Aydın ise Akıncılar ve Suşehri sulama birlik başkanlığı olarak bölgede bulunan 75 kilometrelik sulama kanallarının su sızdırmaması için bir proje hazırladıklarını, bu projenin onayını beklediklerini söyledi.

Suşehri Devlet Su İşleri Müdürü Veli Aygül de sulama kanallarının kontrollerinin sulama birliklerinde olduğunu bildirdi.

12 gündem maddesinin yer aldığı meclis toplantısında, gündem maddeleri görüşülerek oylama yapıldı.

- SUŞEHRİ BELEDİYE BAŞKANI SEL İŞ YERİ AÇILIŞI YAPTI

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, ilçedeki bir iş yerinin açılış törenine katıldı.

Sivas Caddesi eski sebze pazar yeri girişinde bir ayakkabı mağazasının açılışını yapan Belediye Başkanı Sedat Sel, ilçe merkezinde her gün değişik sektörlerde yeni iş yerlerinin açılmaya başlandığını, bunun kendileri için sevindirici olduğunu söyledi.

İlçede iş potansiyelinin çok iyi olduğunu ifade eden Sel, 'İlçemizde yeni iş yerleri açılıyor. Bu bizim açımızdan çok güzel. Açılan iş sektörlerimiz hem Suşehri'ne, hem de bölge insanına hitap ediyor' dedi.

Açılışa törenine AK Parti Suşehri İlçe Başkanı Rüstem Yüce, MHP İlçe Başkanı Nazif Karkın, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ramazan Ersin ve davetliler katıldı.

- SUŞEHRİ'NDE KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ

Akıncılar İlçesi ve Köyleri Kültür Eğitim Sosyal Yardımlaşma Derneği, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Kur'an-ı Kerim ve dini kitap dağıttı.

Merkezi İstanbul'da bulunan dernek, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Sivas'ın Kelkit Vadisi'nde bulunan Suşehri, Akıncılar ve Koyulhisar ilçelerinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, içerisinde Kur'an-ı Kerim ve çeşitli dini kitaplardan oluşan 650 kitabın dağıtımını yaptı.

(FK-DOĞ-MHD) - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title