Haberler

Suşehri'nden Kısa Kısa

Suşehri Kaymakamlığının Atık Kağıt Toplama Kampanyası Kapsamında İlk Etapta 2 Bin 840 Tl Gelir Sağlandığı Bildirildi

Suşehri Kaymakamlığının atık kağıt toplama kampanyası kapsamında ilk etapta 2 bin 840 TL gelir sağlandığı bildirildi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin Atık Kağıt Toplama Projesi kapsamında Suşehri Kaymakamlığı'nın 'Kağıt Çöp değildir, kağıt toplamak ağaç kesmekten kolaydır' sloganıyla başlatılan atık kağıt toplama projesi hedefine ulaştı.

Atık kağıtların toplandığı İlçe Özel İdare Müdürlüğü deposunda kampanya hakkında bilgi veren Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir, proje kapsamında toplanan atık kağıtların ilçe özel idare depolarında istiflenerek yeni alınan kağıt pres makinesiyle preslenerek satışının sağlandığını kaydetti.

Proje kapsamında ilk etapta toplanan atık kağıtlardan 2 bin 840 TL gelir elde edildiğini söyleyen Özdemir, 'Böylelikle bir ton artık kağıt sayesinde 2.3 metre kare ormandan 17 ağacın kesilmesinin önüne geçilmiştir' dedi.

Kampanyanın devam ettiğini belirten Özdemir, ev ve iş yerlerinde atık kağıt bulunan vatandaşların İlçe Kaymakamlığına veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğüne bildirmeleri halinde atık kağıtların alınabileceğini sözlerine ekledi.

Bu arada kampanya kapsamında toplanan kağıtlardan elde edilen gelirle köylerin alt yapı hizmetlerinin yapıldığı bildirildi.

- SUŞEHRİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ YENİ EĞİTİM BİNASINA TAŞINDI

Suşehri Anadolu Öğretmen Lisesi, inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla yeni binasına taşındı.

İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir, Belediye Başkanı Sedat Sel, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı İlker Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güler, İlçe Emniyet Müdürü Aydın Batu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Tevfik Coşkun ve İl Genel Meclis Üyesi Erhan Özen, Anadolu Öğretmen Lisesinin Suşehri-Sivas eski karayolu Yatılı İlköğretim Okulu yanında yapılan yeni binasında incelemelerde bulundu.

Anadolu Öğretmen Lisesi yeni binasını gezen Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir okul müdürü Eyüp Topçu'dan bilgi aldı. Öğrencilerle bir araya gelen Özdemir, 11. sınıf öğrencisi Aydanur Yıldız'a tahtaya yazdığı matematik problemini çözmesini istedi.

Kaymakam Özdemir, yaptığı açıklamada, Suşehri'nin eğitim alanında altın çağını yaşadığını belirterek, 'Bu doğrultuda ilçemizde bir çok okulumuzun açılması sağlanmıştır' dedi.

Belediye Başkanı Sedat Sel ise ilçede bulunan okullara destek vermek için ellerinden geleni yaptıklarını ve bundan sonra da yapacaklarını ifade etti.

(FK-DOĞ-ZZ) - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title