Haberler

Suşehri'nde Köylerin Alt Yapı Sorunları Tamamlandı

Suşehri ilçesine bağlı köylerde KÖYDES çalışmaları kapsamında 2013 yılında alt yapı çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını belirten Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, “Köylerimizin sorunlarına büyük önem veriyoruz.

Suşehri ilçesine bağlı köylerde KÖYDES çalışmaları kapsamında 2013 yılında alt yapı çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını belirten Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, "Köylerimizin sorunlarına büyük önem veriyoruz." dedi.

Perçi, "2013 yılında Köylere Hizmet Götürme Birliği programları kapsamında dört ünite yer üsttü sulama, 1 kat asfalt sathi kaplama yapımı, alt temel malzeme alımı, 6 köye 20 bin 100 metre kare parke taşı alımı işleri programa alınmış ve bu işler tamamlanmıştır. Bu işler için 881 bin 784 TL ödenek tahsisi yapılmıştır. Yine 2013 yılı KÖYDES tarafından İl Özel İdare ödenekli yapılan işler kapsamında 4 ilköğretim okulu bakım onarım ve doğal işi, 4 adet sanat yapısı menfez, 6 köye toplam 28 bin 480 metrekare kilit parke, 1 okula çatı onarım işi, 1 okula istinat duvarı yapımı, 2 okula doğalgaz dönüşüm işi, 1 okula yemekhane yapımı, 5 ilköğretim okulunun bina bakım onarım işleri programa alınmış ve işler kısmen tamamlanmış olup bu güne kadar bu işler için 516 bin 347 TL ödenek tahsisi yapılmıştır. 2013 yılı KÖYDES tarafından iller bankası ödenekli yapılan işler kapsamında 3 köyümüze kanalizasyon ve arıtma tesisi işleri programa alınmış ve işler tamamlanmıştır. Bu işler için 56 Bin 617 TL ödenek tahsisi yapılmıştır."dedi.

Diğer çalışmalar hakkında da bilgi veren Kaymakam Perçi ;"Köylere hizmet götürme birliği başkanlığımızda içme suyu depo onarımları çalışmaları kapsamında tüm köylerimizin 90 adet içme suyu deposunun içinin fayansla kaplatılması, boya ve badanası gibi bakım ve onarım işleri programa alınmış olup 2013 yılında tamamlanmıştır. Kilit parke taşı çalışmaları kapsamında ise köy içi düzenleme projesi çerçevesinde 6 köyümüze parka taşı yapımı programa alınmış 2013 yılı içerisinde 28 bin 480 metrekare çalışma tamamlanmış ve halen 20 bin 100 metrekare parke taşı çalışması devam etmektedir. 2013 yılında birliğe üye köylerden 29 köye birlik imkanları ile 48 bin 450 TL çeşitli çalışmalarına malzeme yardımı yapılmıştır."ifadelerini kullandı.

Tarımsal projelere de büyük önem verdiklerini belirten kaymakam Perçi, "İlçemize bağlı Arpacı, Günlüce, Akıncı, Eskimeşe ve Gökçekent köylerimizde yabani menengiç ağaçlarına Antep fıstığı aşılaması projesi kapsamında 27 adet kapama bahçe kurulmuş toplam 50 bin adet ağaca aşılama yapılarak proje tamamlanmıştır. Projenin toplam maliyeti 202 bin 381 TL'dir. Yine Günlüce, Üzümlü, Çakırlı, Gökçekent ve Cevizli köylerimizde yabani badem ağaçlarına badem aşılaması projesi kapsamında 2 adet kapama bahçe kurulmuş olup toplam 10 bin adet ağaç aşılması yapılarak proje tamamlanmıştır. Projenin toplam maliyeti 49bin 711 TL'dir. Üzümlü, Esenyaka, Yeşilyayla, Gökçekent, Boyalıca ve Göllüköy köylerimizde ise telli sistem bağ yetiştiriciliği projesi kapsamında 9 adet kapama bahçe kurulmuştur bu projenin toplam maliyeti ise 48 bin 500 TL'dir" şeklinde konuştu. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Köylere Hizmet Götürme Birliği Kadir Perçi Gökçekent Suşehri Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title