Haberler

Suriyeli Bebeğe Afad Sahip Çıktı

Karaciğer yetmezliği nedeniyle ameliyatı için kampanya başlatılan Suriyeli 5 aylık bebek, AFAD'ın girişimiyle Malatya'da tedavi edilecek.

Karaciğer yetmezliği nedeniyle ameliyatı için kampanya başlatılan Suriyeli 5 aylık bebek, AFAD'ın girişimiyle Malatya'da tedavi edilecek.

Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde gözetim altında tutulan Ahmed Hac Ali'nin tedavisi için AFAD devreye girdi. Annesi Hibe Hasan ile doku uyumu olduğu belirlenen bebeğe, AFAD'ın girişimiyle Malatya'daki İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde karaciğer nakledilecek.

Bebek, anne ve babasıyla Adana'daki hastaneden ambulansla Malatya'ya götürüldü.

Bebeğin özel bir hastanede ameliyat edilebilmesi için gereken 40 bin doları toplayabilmek amacıyla başlattığı kampanyayla yaklaşık 10 bin lira toplayan Fukara Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Süslü, elde edilen paranın ailenin ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacağını belirtti.

Suriye'de yaşayan Hibe Hasan-Abdurrahim Hac Ali çifti, 5 aylık bebekleri Ahmed Hac Ali'nin rahatsızlanması üzerine üç ay önce Hatay'a gelmiş, kentteki bir hastaneye kaldırılan bebeğe karaciğer yetmezliği teşhisi konulmuştu.

Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edilen bebek için uygun organ arayışına giren doktorlar, çocuğun annesinin dokusunun uygun olduğunu tespit etmiş ancak hastanede canlıdan canlıya organ nakli yapılamadığı için ameliyat gerçekleştirilememişti. Adana'da faaliyet gösteren Fukara Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Süslü, durumunu öğrendiği bebeğin Malatya'daki özel bir hastanede tedavi edilebilmesi için gereken 40 bin doları toplayabilmek için kampanya başlatmıştı.

Kaynak: AA / Yerel

Bebek Hac Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title