Haberler

Suriye Sınırında Kaçırılan Lübnan Askerleri

Nusra Cephesi, Lübnan Suriye sınırındaki Arsal'da esir aldığı Lübnanlı askerlerden Bazzal'ı infaz etti.

Suriye'deki terörist gruplardan Nusra Cephesi, Lübnan- Suriye sınırındaki Arsal'da esir aldığı Lübnanlı askerlerden Ali Bazzal'ı infaz ettiğini açıkladı.

Nusra Cephesi, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yayınladığı mesajda, "Lübnan ordusu, kadın ve çocuklarımızı tutukladığı için savaş esiri olarak elimizde bulunan Ali Bazzal'ı infaz ettik. Eğer en kısa zamanda kız kardeşlerimiz serbest kalmazsa elimizdeki rehineleri infaz etmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Lübnan İçişleri Bakanı Nihat el-Maşnuk, bir yerel televizyona yaptığı açıklamada, Suriye- Lübnan sınırında Lübnan askeri istihbaratı tarafından gözaltına alınan Saca el-Duleymi'nin Bağdadi'nin eski eşlerinden biri olduğunu söylemişti. Duleymi ile beraber gözaltına alınan kız çocuğunun ise yapılan DNA testleri sonucu Bağdadi'nin kızı olduğunu açıklamıştı.

Öte yandan, Nusra Cephesi'nin liderlerinden Enes Çerkes ise yine Lübnan ordusu tarafından gözaltına alınan aile üyeleri serbest kalana kadar askerlerin eş ve çocuklarını kaçırma tehdidinde bulunmuş ve rehin askerlerle ilgili pazarlıkları da durdurduğunu açıklamıştı.

Nusra Cephesi, geçen haftada Ali Bazzal'ın hayatına karşılık "terör örgütlerine yardım ve yataklık" suçlamasıyla Lübnan'da tutuklı bulunan Cumana Humeyyid'in serbest bırakılmasını talep etmişti.

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında ordu birlikleri ve "Suriye'den gelen silahlı gruplar" arasında ağustosta çıkan çatışmaların ardından Nusra Cephesi ve IŞİD militanları, bölgeden aşamalı olarak geri çekilirken, 20'den fazla askeri rehin almış, daha sonra 13'ünü serbest bırakmıştı. Nusra Cephesi, 20 Eylül'de ordunun kendilerine ait bazı noktaları hedef alması üzerine asker Muhammed Hamiyye'yi öldürdüğünü açıklamıştı. Askerlerden Kemal el-Haciri'nin ise 1 Ekim'de Katarlı arabulucular vasıtasıyla Lübnan güvenlik güçlerine teslim edildiği bildirilmişti. - Lübnan

Kaynak: AA / Güncel

Twitter Suriye Lübnan Politika Güncel Haberler

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title