Haberler

Sultangazi'de Kurban Hareketliliği

Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte vatandaşların kurban hazırlıkları da başladı.

Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte vatandaşların kurban hazırlıkları da başladı. Sultangazi Belediyesi de İstanbul'un en büyük Kurban Satış ve Kesim Merkezi'ni hizmete sundu. Anadolu'nun değişik bölgelerinden gelen ilk kurbanlıklar, bu merkezde görücüye çıktı.

Kurban Bayramı'na kısa süre kalınca, vatandaşlar kurbanlık arayışına başladı. İstanbul'da vatandaşların ilk adresi ise Sultangazi Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Merkezi oldu. Esentepe Mahallesi Cebeci Halk Ekmek Fabrikası'nın yanında İstanbul'un en büyük kurban satış ve kesim alanı kuruldu. Bu merkez de Anadolu'nun değişik bölgelerinden gelen küçük ve büyükbaş kurbanlıklar görücüye çıktı.

MERKEZ 25 BİN HAYVAN KAPASİTELİ

Kurban Bayramı'nda 240 bin metrekare alan üzerine kurulan merkezde 580 kurban satış çadırı, 100 kurban kesim çadırı ve 20 hizmet çadırı kuruldu. Merkez, 25 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvan kapasiteli. Kurban Satış ve Kesim Merkezi'nde, kurbanlıkların bulunduğu çadırdan kesim alanına, temizlikten personeline, makine ve ekipmanlardan sosyal donatılarına kadar AB standartlarında yapıldı.

HAYVANLAR 09 EYLÜL'DEN İTİBAREN GETİRİLMEYE BAŞLANDI

İstanbul Valiliği Kurban Hizmetleri Komisyonu kararı ile 9 Eylül'den itibaren getirilmeye başlanan hayvanların menşei şahadetnameleri kontrol ediliyor. Trakya bölgesi dışında Anadolu'dan Sultangazi'ye getirilen hayvanlardan ayrıca "Şaptan Arilik belgesi" isteniyor. Merkezde havyan satıcıları da unutulmadı. Hayvan satıcılarının rahatlıkla barınabileceği mekanlar, banyo ve WC'ler kuruldu. Vatandaşlar için otopark, mescid ve kafeterya açıldı.

KURBAN KESİM ALANLARI

Merkezde günlük 3 bin büyükbaş hayvan kesilebilecek. Kurban kesim alanına otomatik kesim konteynerleri konuldu ve beton zeminle kaplandı. Kesim yerleri kapalı alanlarda, kolay yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir yapıda oluşturdu. Gerekli ışıklandırma. ses ve havalandırma tertibatları kuruldu. Kurban merkezindeki çadırlar bakteri, mantar ve küflerin oluşumunu engelleyen koku giderici dezenfektan ile ilaçlanıyor.

Sultangazi Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Merkezi'nin özellikleri ise şöyle: Kurban Satış ve Kesim Merkezi 240 bin metrekare alan üzerine yapıldı. Merkeze idari, dinlenme ve karantina çadırlarıyla birlikte toplam 700 çadır kuruldu. Kurban Satış ve Kesim Merkezi 25 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvan kapasiteli. Merkezde sürekli veteriner bulundurulacak. AB standartlarında kesim konteynerleri yer alacak. Merkezde günlük 3 bin büyükbaş hayvan kesilebilecek. Kesim Yerleri kapalı alanlarda kolay yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir yapıda oluşturdu. Merkezde kurban satış ve diğer donatı alanlarına gerekli ışıklandırma, ses ve havalandırma tertibatları kurdu. Kesim alanının zemini beton zeminle kaplandı. Mobil banka şubesi açılacak. Ücretsiz internet (Wi-fi) hizmeti veriliyor. Geniş otopark alanları oluşturuldu. Mescit ve kafeterya kuruldu. Banyo ve WC'ler yapıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Sultangazi İstanbul Eylül Yerel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title