Haberler

Şükrü Nazlı: Eğitim-öğretime 13 Yılda 400 Milyon TL'lik Yatırım Yaptık

AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, 13 yılda eğitime 400 milyon TL’lik yatırım yapıldığını kaydetti.

AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, 13 yılda eğitime 400 milyon TL'lik yatırım yapıldığını kaydetti.

Nazlı, Ertuğrul Gazi mam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen eğitim-öğretim sezonunun açılış törenine katıldı.

Kütahya'da görev yapan öğretmen sayısının da 4 kat artırıldığını ifade eden Nazlı, "Yeni eğitim-öğretim döneminin öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.Eğitim birebir insan ilişkilerine dayanan hassas ve o ölçüde yorucu ancak ülkemizin geleceği adına kutlu bir çabadır. Bu çaba ve yorgunluk bize ve tüm topluma bilgi, ahlak, erdem ve başarı olarak dönmesiyle yerini huzura ve sevince bırakacaktır. Bu kapsamda ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirme gayesiyle AK Parti olarak eğitim alanında ilklere imza attık. Eğitime yapılan yatırımları geleceğimizin teminatı olarak değerlendirip bütçeden en büyük payı her zaman eğitime ayırdık.Yeni okullar, yeni derslikler yaparak fiziki ortamları eğitime uygun hale getirdik. Bilgisayarlar, Bilişim Teknoloji sınıfları, ADSL bağlantıları ve Fatih Projesiyle eğitimde teknolojiden üst düzeyde yararlanma hedefini gerçekleştirdik.Son 13 yılda Kütahya'ya 400 milyon TL'nin üzerinde yatırım yaptık. Bin 821 yeni derslik inşa ettik. 2002'de 320 olan okul sayımız 2014 sonu itibariyle 723'e yükselttik. Derslik başına düşen öğrenci sayımızı düşürdük.Kütahya'da görev yapan öğretmen sayısını 4 kat artırdık. 2002'de 1746 öğretmen varken 2014'de 7032 öğretmenimiz oldu.Ders kitaplarını eğitimin her kademesinde ücretsiz hale getirdik.

Şartlı eğitim yardımıyla ailelerin yükünü hafiflettik. Her yıl Kütahya'da 3 bin 455 öğrencinin ailesine eğitim yardımı yapıyoruz.Eğitimle teknolojiyi tanıştırdık. İleri teknolojiyi yakalamak amacıyla sınıflara 9 bin 330 adet bilgisayar, 407 sınıfa ADSL bağlantısı ve 256 adet Bilişim Teknoloji sınıfı kurduk.Fatih projesi kapsamında Kütahya'daki okullarımıza 832 akıllı tahta ve 4 bin 904 adet bilgisayar gönderdik. Kütahya'da 2012-2015 yılları arasında 94 okul yatırımı için 190 Milyon TL harcanmış ve 6 okul hariç ikili eğitim yapan okulumuz kalmamıştır.Derslik başına düşen öğrenci sayıları Türkiye ortalamasının çok altında olup ortaokul ve lise düzeyinde Ege Bölgesi'nde 1. Türkiye'de 5. olmuştur.Bu durum başarı düzeyimizi de artırmış ve TEOG ve ÖSYS LYS yerleştirme puanına göre Kütahya ilk on il içinde yer almıştır. Bu başarıda emeği geçen tüm eğitim camiasına şükranlarımı sunuyorum.Türkiye olarak kritik bir eşikten geçtiğimiz şu günlerde coğrafyamızın geleceğine yönelik ekonomik, siyasal ve sosyal gelişmelerin tam merkezinde bulunuyoruz.Bu süreci aşarken tarih ve medeniyet mirasımızın temel referansları bizim en önemli dayanak noktamızdır. Tarihin doğal seyrinin bir sonucu olarak yeni bir sıçramanın ve açılımın arefesinde sağlam bir referansa ihtiyacımızın olduğu açıktır.Binlerce yıldır bu topraklarda yaşayan halkların huzuru ancak zengin bir tarih ve medeniyet mirasına sahip çıkmakla sağlanabilir.Özgürlük ve her şeyden önce zihinlerin vesayetinden kurtulmakla başlar. Türkiye'nin her türlü vesayet odağının baskısından kurtularak zihni ve kültürel anlamda özgürleşmesinde bu güne kadar İmam Hatip Nesli öncü bir rol üstlenmiştir.Geçmişte yasaklanan, katsayı engeline maruz bırakılan İHL'lar bugün yeniden açılmış ve halkımızın teveccühünü kazanmıştır.Bugün itibariyle 15 adet İmam Hatip Ortaokulu, 14 İmam Hatip Lisesi ve 3 adet ÇPL bünyesinde olmak üzere 17 lise ile hizmet vermektedir.Yeni eğitim öğretim döneminin bu duygularla ülkemize ve ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Şükrü Nazlı, tören sonrası sınıfları gezerek, yetkililerden bilgiler aldı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ertuğrul Gazi Ak Parti Türkiye Kütahya Yerel Haberler

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title