Haberler

Ne dekont var ne de belge! Futbol dünyasının ünlü isimlerine milyonlarca dolar karşılığında kağıt parçası

Güncelleme:

Kamuoyunda "Fatih Terim Fonu" olarak lanse edilen vurgunda bir bankanın şube müdürü Seçil Erzan'ın, eski futbolculara milyonlarca dolar vererek fona girmelerine rağmen ne dekont ne de belge verdiği ortaya çıktı. Eski futbolcular paraları karşılığında tarihin bulunmadığı, antetli olmayan, sadece kaşeli ve imzalı A4 kağıtlarla yetindiler. Öyle ki bankacı Seçil Erzan'ın dekont yerine eşantiyon bir not kağıdında yazı verdiği kişiler bile var.

Futbol dünyası ve iş insanlarının yaklaşık 44 milyon dolar dolandırıldığı vurgundaki her yeni detay davayı daha da garipleştiriyor. Son olarak eski futbolcuların fona para yatırmaları sonrası karşılığında dekont yerine Seçil Erzan'ın imzası olan antetsiz ve tarihsiz kağıt parçaları aldığı ortaya çıktı.

Birgün'den Timur Soykan'ın haberinde ilgili kısım şöyle:

"DENİZBANK, FUTBOLCULARIN TEFECİLİK SUÇU İŞLEDİĞİNİ SAVUNUYOR"

"Denizbank'ın avukatları ise dolara aylık yüzde 35-40 gibi faiz oranına kimsenin inanmayacağını öne sürüyor ve çantalar dolusu para teslim eden futbolcuların aslında tefecilik suçu işlediğini savunuyor. Elbette futbolcuların, milyonlarca doları banka hesaplarından havale etmeyip çantalarla elden teslim etmesi çok garip. Ama parayı teslim ettiklerine dair aldıkları kağıt parçaları daha da garip.

"DELİL OLARAK A4 KAĞIDI"

Mesela; Galatasaraylı, milli futbolcu Selçuk İnan, ifadesinde Fatih Terim'in adına ve Denizbank CEO'su ve Genel Müdür Yardımcısı'nın bu fonu yönettiğine inanarak bu yatırıma karar verdiğini söylüyor. Çanta dolu paraları, Denizbank Levent Şubesi'ndeki odasında Seçil Erzan'a verdiğini anlatıyor. Suç duyurusuna dekont sunmuyor ama delil olarak A4 kağıt veriyor.

"KAĞITTA NE TARİH NE ANTET VAR"

Selçuk İnan'ın avukatı suç duyurusunda, Seçil Erzan'ın imzaladığı 4 kağıt sunmuş. Bir diğer A4 kağıtta da ne tarih ne antet ne de belge niteliği var. Bakiyenin 2.5 milyon dolar, işlem tarihinin 30 Eylül 2022, vade tarihinin 31 Ekim 2022 olduğu yazıyor. A4 kağıtta nominal ödenecek tutar olarak 3 milyon 675 bin dolar belirtilmiş. Yani Seçil Erzan, Selçuk İnan'ın 2.5 milyon dolarına 31 günde 1 milyon 175 bin dolar faiz vaat etmiş. Suç duyurusunda Selçuk İnan'ın, toplam 1.5 milyon dolar alacağının kaldığı anlatıldı.

Türk futbolunu karıştıran paçavralar! Milyonlarca doları elden verip bu A4 kağıtlarını almışlarSelçuk İnan'ın 5 milyon 475 bin doları teslim edip aldığı A4 kağıdı

"EL YAZISI OLAN KAĞIT PARÇASINI VERDİLER"

Futbolcu Emre Çolak'ın avukatının suç duyurusuna eklediği kağıtlar daha vahim. Eski Galatasaraylı futbolcu Emre Çolak, yurt dışına transfer olmuştu. Aralık 2022'de Seçil Erzan arayarak eski takım arkadaşlarının girdiği fonu anlattı ve büyük faiz oranları teklif etti. Emre Çolak, kardeşi Emrah Çolak'ın hesabına 3 milyon 210 bin dolar gönderdi. Emrah Çolak bu parayı çekip Seçil Erzan'ı aradı. Seçil Erzan "Ben müsait değilim parayı Ali'ye ver" dedi. Emrah Çolak, Seçil Erzan'ın Denizbank Levent Şubesi'ndeki odasında 3 milyon 250 bin doları Ali'ye teslim ettiğini söyledi. Karşılığında hiçbir belge almadı. Daha sonra Seçil Erzan, Emrah Çolak'a el yazısı olan bir kağıt parçası verdi. Bankacılık kodları olan kağıtta "3 milyon 210 bin dolar. 26 Şubat 2023. 1 milyon 28 bin dolar. 4 milyon 238 bin dolar nominal" yazılmıştı. Yani Emre Çolak'ın 3 milyon 210 bin dolarına bir ayda 1 milyon 28 bin dolar faiz alacağı vaat edilmişti.

Türk futbolunu karıştıran paçavralar! Milyonlarca doları elden verip bu A4 kağıtlarını almışlarEmre Çolak'ın avukatının suç duyurusuna eklediği kağıt

"EŞANTİYON DEFTERE İMZA"

Çorlu'da kuyumculuk yapan Bülent Çeviker'in alacağı ile ilgili Seçil Erzan'dan aldığı yazı da ibretlik. Bu kez 'Castrol' eşantiyonu çizgili deftere Seçil Erzan yazmış ve imzalamış. Kaşe de yok. 31 Mart 2023 tarihi yazılmış ve 3 milyon doların 3 Nisan 2023 tarihinde hesaba havale edileceği belirtilmiş."

Türk futbolunu karıştıran paçavralar! Milyonlarca doları elden verip bu A4 kağıtlarını almışlar

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Galatasaraylı eski futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera ile Buse Terim, Buse Terim'in eşi Volkan Bahçekapılı, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak'ın kardeşi Emrah Çolak gibi 18 isim şikayetçi olarak yer aldı. Seçil Erzan, Ali Yörük, Asiye Öztürk, Atilla Yörük, Hüseyin Eligül, Kerem Can ve Nazlı Can "şüpheli" sıfatıyla yer aldı. İddianamede, 18 müştekinin toplamda 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 bin lira dolandırıldığı belirtildi. İddianamede, mağdurların kamuoyunda tanınmış sporcular, iş adamları, hekim gibi çeşitli meslek gruplarına sahip kişiler olduğu, hepsinin beyanlarında şüpheli Seçil Erzan'ın kendilerine yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon olduğunu ve yine kamuoyunda tanınmış Fatih Terim, Hakan Ateş gibi isimlerin bu fona dahil olduğunu söyleyerek bu fona para yatırmaya ikna ettiği kaydedildi. Gerçekte böyle bir fonun hiç olmadığı belirtilen iddianamede, şüpheli Seçil Erzan'ın 66 yıldan 216 yıla kadar hapsi istenirken; diğer 6 şüphelinin ise 3 yıldan 65 yıla kadar değişen oranlarda hapisleri istendi.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Seçil Erzan Fatih Terim Futbol Fatih Spor Haberler

500

Yorumlar (2)

ömer çevik:

Bu para gözlere çimento kağıdından bir çek yazaydi ne iyi olurdu haketmisler ameleler fazla para faiz faiz para para yuruuu.

4
0
yanıtYanıtla
HALİS ER:

Mağdurlar paylaşsın konu kapansın ??

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title