Haberler

Yayıncı kuruluşun hesaplamasına göre G.Saray kalecisi Okan, topu 18.48 saniye elinde tuttu

Güncelleme:

Galatasaray'da kaleci Okan Kocuk, yayıncı kuruluşun yaptığı hesaplamaya göre çok tartışılan pozisyon öncesinde 18.48 saniye boyunca topu elinde tuttu.

Galatasaray'ın Gaziantep FK ile 3-3 berabere kaldığı mücadelenin sonundaki penaltı öncesinde 6 saniye kuralı ihlal edildiği için verilen endirekt vuruş kararında, kaleci Okan Kocuk'un topu elinde ne kadar tuttuğu belli oldu.

beIN Sports'un yaptığı hesaplamaya göre genç kalecinin, topu eline almasıyla topu elinden çıkarması arasında geçen sürenin 18.48 saniye olduğu ortaya çıktı.

Tartışma yaratan pozisyonda gerçek ortaya çıktı! İşte topun elde tutulduğu süre

"KURALIN EN SON NE ZAMAN UYGULANDIĞINI HATIRLAMIYORUM"

Pozisyonu yorumlayan Deniz Çoban, "Koyulmuş ama uygulanmayan bir kural. Ben Türkiye'de en son bu kuralın ne zaman uygulandığını hatırlamıyorum. Alper Ulusoy, kimsenin üzerinde durmadığı bu kuralı uygulayarak, bence hata yapmıştır. Oyun kurallarına göre doğru bir karar ama dünyada hakemlerin titiz davranmadığı bir karar. Böyle bir titizlik görmedik şimdiye kadar. Hakem bunu tolere edebilirdi, kariyerine yakışmadı. Bugüne kadar uygulanan bir karar değil. Alper Ulusoy'un hemen 10 tane böyle çalmadığı pozisyon bulurum, o zaman neden çalmadın derim" ifadelerini kullandı.

ALTI SANİYE KURALI NEDİR?

Altı saniyelik kuralı, 1998 yılında FIFA Yasası 12'de bir değişiklik olarak geldi ve bu da "bir kalecinin topu elinde altı saniyeden fazla tutmasına izin verilmemesi" içindi. Bu kuralın amacı, oyunu geciktirmek için topu tutma ayrıcalığına sahip olan kaleciyi durdurmaktı.

Topu elle tutan kaleci topu 6 saniye içinde oyuna sokmak zorundadır. Aksi taktirde endirekt serbest vuruş verilir.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Galatasaray Okan Kocuk Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisi gözaltına alındı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisi gözaltına alındı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500

Yorumlar (74)

alper:

bütün kurallar fenerbahçeye uygulanırken üç maymunu oynayanlar adaletin kılıcı kendi kollarını kestiğinde ağlamayacaklar , adalet herkese lazım. . . .

18
24
yanıtYanıtla
Standard:

Aglayan yok, sadece cifte standard var. Haberde yazdigi gibi, Alper Ulusoy''un kactane macinda kaleci topu nekadar tuttu diye sorarlar adama. Kisacasi kusur ararsan bulursun olayi oldu binevi. . . . . Selamlar Saygilar

yanıt2
yanıt7
Malper:

onun için mi fener ilk 46 da değil ve kuapadan elendi. . iyiki fener lehine yoksa ligde kalamayacak herhalde

yanıt1
yanıt6
User:

Öyle bir ülkeyiz ki var olan kural uygulanınca da suç oluyor.

20
7
yanıtYanıtla
Standard:

Var olan kural uygulaninca suc diyen yok kardes, var olan kural herkese uygulansin. Bi kaleci sence ilk kez mi topu elinde 6 saniyeden fazla tutuyor? Eger evet diye cevap düsünürsen, devam yazismaya gerek yok zaten ;) Saygilar

yanıt2
yanıt7
ha:

avrupa 90 dakika topu tutan var çalmıyolar maç bitiyo öyle

5
21
yanıtYanıtla
klş:

Afrika da topu tutarak sezonu tamamlayanlar olduğunu söylüyorlar

yanıt9
yanıt1
KURAL:

Eski bir hakem, bir hakeme ''Kuralı uyguladığı için'' hata yaptı diyor. Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır? O zaman son bir dakika kala topu elinde bir dakika tutsun ve maç bitsin. Böyle bir şey olabilir mi ya? Böyle bir şey yok ki. .

19
6
yanıtYanıtla
Ne yani:

Deniz Çoban''ın yorumu anlamadım?? ''Doğru kuralı uygulayarak hata yaptı'' mı diyor?

15
7
yanıtYanıtla
Hüseyin AKTÜRK:

Tabiyki hakem doğru kuralı uygulamak zorunda. Fakat uygulanmayan bir kuralı uygulamak istiyorsan maçın 90 dakikası içinde ve bir tık ileriye gidersek hakemin yönettiği btün maçlarda uygulaması lazım. Bir maçta uygulamıyor bir maçta uyguluyor ise bu sefer hakemin tarafsızlığı üzerine gölge düşer. Alper Ulusoyun hatası da uradan kaynaklanmaktadır.

yanıt2
yanıt7
Tüm 74 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title