Haberler

Salon Tartışması

İzmir'de Atatürk Spor Salonu'nun, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Tarafından 49 Yıllığına Voleybol Federasyonu'na Tahsis Edilmesi Büyük Tartışma Yarattı.

Voleybol Federasyonu Başkanı Karabıyık, ’’Sadece voleybola hizmet verecek salona ihtiyacımız vardı’’ derken, Basketbol Federasyonu yöneticisi Karakaplan kararı yanlış bulduklarını, zeminin de değişmesi halinde İzmir'in potada büyük darbe yiyeceğini söyledi.

İZMİR'de basketbolun kalesi olarak görülen, 2005 Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları öncesi yenilenen Atatürk Spor Salonu'nun, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından 49 yıllığına Voleybol Federasyonu'na tahsis edilmesi büyük tartışma yarattı. Voleybol Federasyonu'nun Alsancak'taki tesisin parke zeminini değiştirip sentetik malzemeyle kaplayarak tek branşa hizmet verecek şekilde düzenleyecek olması, basketbol cephesini ayağa kaldırdı.

KALICI ZEMİN LAZIM

Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, deplasmanlı liglerde 20 takımı bulunan bir kentin, sadece voleybola hizmet eden bir salona ihtiyacı olduğunu belirterek, ’’Bizim, 3. Lig'deki maçlarımız bile canlı yayınlanıyor. Parke üzerine sentetik zeminin serilmesi, her defasında 5 bin TL masraf gerektiriyor. Zemin konusunda kalıcılığa ihtiyaç var. Basketbol için İzmir'deki en doğru adres, Halkapınar'daki 10 bin kişilik salon’’ dedi.

TEK BRANŞ YANLIŞ

Basketbol Federasyonu'nun İzmirli Yönetim Kurulu Üyesi Atakan Karakaplan, salonun tek branşa tahsis edilmesinin yanlış olacağını savundu. ’’Zemin değişirse, İzmir'de basketbol büyük darbe yer’’ diyen Karakaplan, ’’Parke zemin, voleybol için uygun görülen sentetik zemine kalıcı olarak çevrilmemeli. İzmir'de voleybolun lokomotifi olan Arkas, bu konuda öngörülü olmalı. Arkas'ın gelecekte bir başka branşta faaliyet gösterebileceğini düşünerek hareket etmeliler’’ şeklinde konuştu.

ARKAS ÇOK SEVİNDİ

İzmir Gençlik Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar, GSGM'nin İstanbul'da Burhan Felek, Ankara'da Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nu Voleybol Federasyonu'na verdiğini, İzmir'de ise Atatürk Spor Salonu'nun devrinin bir ay içinde yapılacağını belirterek, ’’İmzayı merkez attı. Bana kalırsa salonun tek branşa hizmet vermesi doğru değil. İl Müdürlüğü olarak diğer branşlara yer göstermeye çalışacağız’’ dedi. Arkas Basın Sözcüsü Uğur Özden karara sevindiklerini, ancak konunun kendileriyle ilgili olmadığını dile getirdi.

Kalpaklıoğlu isyan etti

DYO KSK Voleybol Şubesi eski Sorumlusu Koral Kalpaklıoğlu, takımın ligden çekilmesi konusundaki sözlerinin yanlış yorumlandığını söyledi. Voleybol için en çok çaba harcayan insanlardan biri olduğunu hatırlatan Kalpaklıoğlu, ’’Rakipler transferi bitirirken, KSK'de hareket yok. Böylesi bir ilgisizliğin sonucu şube kaybolmaya yüz tutar. Ben yönetimin ilgisizliğini, çarpıcı örnekle dile getirmek istedim’’ dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title