Haberler

Pınar Karşıyaka Finalde!

Güncelleme:

İzmir'de FIBA Erkekler Avrupa Challenge Kupası dörtlü finalinde Pınar Karşıyaka, EWE Baskets Oldenburg'u yenerek finale kaldı.

FIBA Erkekler Avrupa Challenge Kupası Dörtlü Finali'nde Alman temsilcisi EWE Baskets Oldenburg'u 66-62 mağlup eden Pınar Karşıyaka, finalde Rus ekibi Krasnye Krylia'nın rakibi oldu.

Karşılaşmaya pota altından Chubb'un basketleriyle başlayan Alman temsilcisi karşısında Thomas ile sayılar bulan Pınar Karşıyaka, 6. dakikada 5 sayılık farkı yakaladı: 11-6. Joyce ve Chubb'la tekrar eşitliği yakalayan EWE Baskets Oldenburg, 9. dakikada Paulding'le 17-16 üstünlük kurdu. Pınar Karşıyaka'da Thomas'ın faul atışından bulduğu sayıyla ilk periyot, 17-17 eşitlikle tamamlandı.

Her iki ekibin de ilk 5 dakikalık bölümünde sayı bulmakta zorlandığı ikinci periyotta 15. dakika 21-19 Alman ekibinin üstünlüğüyle geçildi. Daha sonra Diebler ve Dixon ile sayılar bulan Pınar Karşıyaka, Bora'nın basketiyle son 2 dakikaya 30-25 üstün girdi. Son bölümde Mello ve Jenkins'in sayılarına rağmen Pınar Karşıyaka devreyi 30-28 üstün bitirdi.

Üçüncü periyoda Chubb, Kramer ve Burrell'in basketleriyle 7-0'lık seriyle başlayan EWE Baskets Oldenburg, 23. dakikada 35-30 üstünlük kurdu. Dixon'ın üst üste bulduğu basketlerle aradaki farkı azaltan Pınar Karşıyaka, 27. dakikada Thomas'ın basketiyle yakaladığı 7-0'lık seriyle tekrar öne geçti: 39-37. Son dakikasına 45-44 Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle girilen periyodu, yeşil-kırmızılı ekip Ümit'in son saniyede attığı basketle 47-46 önde tamamladı.

Karşılıklı basketler başlayan son periyotta Alman ekibi Paulding'in basketiyle son 7 dakikaya 51-50 üstün girdi. Caner ve Can, Maxim'in sayılarıyla tekrar öne geçen Pınar Karşıyaka, 36. dakikada Diebler'in sayılarıyla 5 sayılık farka ulaştı: 56-51. Son 1,5 dakikaya Dixon'un basketiyle 64-60 üstün giren Pınar Karşıyaka, müsabakayı 66-62 galip tamamladı.

Bu sonuçla rakibini saf dışı bırakan Pınar Karşıyaka, pazar günü oynanacak finalde Rus ekibi Krasnye Krylia ile karşılaşacak.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Pınar Karşıyaka Oldenburg İzmir Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title