Haberler

Mersin'de Karakucak Güreşleri 30 Ağustos Zafer Bayramında yapılacak

Güncelleme:

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Karakucak Güreşleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Gözne Mahallesi Güreş Alanında gerçekleştirilecek. Müsabakalara Türkiye'nin dört bir yanından sporcular katılacak ve dereceye girenler madalya ve para ödülü alacak. Ayrıca, ünlü sanatçılar Ogün Sanlısoy ve Ece Mumay da konserlerle kutlamalara renk katacak.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesinin geleneksel olarak düzenlediği Karakucak Güreşleri, 30 Ağustos Zafer Bayramında Gözne Mahallesi Güreş Alanında yapılacak.

Ata sporu güreşi, gelecek nesillere aktaran Toroslar Belediyesi, bu yıl da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri için dolu dolu bir program hazırladı. Ünlü sanatçılar Ogün Sanlısoy ve Ece Mumay konserleriyle, Zafer Bayramının 101. yılında coşku dolu bir kutlama hazırlayan Toroslar Belediyesi; Karakucak Güreşlerini Gözne Mahallesi'nde Mersinlilerle buluşturacak.

Türkiye'nin dört bir yanından sporcuların katılacağı müsabakalar yıldızlar, büyükler ve minikler olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirilecek. 30 Ağustos Çarşamba günü saat 14.00'da başlayacak olan Karakucak Güreşlerinde dereceye giren sporculara madalya ve para ödülü verilecek.

"7'den 70'e herkesi tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz"

"Hem zaferimizi kutlamak hem de ata sporunu yaşatmak amacıyla düzenlediğimiz Karakucak Güreşlerimize, ülkemizin dört bir yanından gelerek er meydanına çıkacak olan tüm sporculara başarılar diliyoruz" diyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 7'den 70'e tüm hemşehrilerini müsabakaları izlemeye davet etti.

30 Ağustos'un, Türk milletinin vatanı uğruna gözünü kırpmadan canını feda ettiği bir mücadelenin zaferi olduğunu kaydeden Yılmaz, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde tüm dünyaya haykırdığımız bu destan, Türk milletinin sonsuza dek sürecek olan bağımsızlığını perçinlemiş, bu konuda asla taviz verilmeyeceğini tarihe not düşürmüştür. Bundan 101 yıl önce kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Toroslar Belediyesi Ogün Sanlısoy Ece Mumay Toroslar Türkiye Mersin Gözne Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title