Haberler

    Madem Öyle İşte Böyle!

    Galatasaray yönetimi, camiasının sesine kulak verdi; Igor Tudor'u gönderdi, kendisi de seçime gitti.

    NEVZAT DİNDAR

    Futbolda bardağı taşıran Evkur Yeni Malatya yenilgisinin ardından teknik direktör Igor Tudor'un durumunu görüşen sarı-kırmızılılar oy birliğiyle hocayla yolları ayırdı. Yönetim ayrıca, mayıs ayını beklemeden olağanüstü seçim kararı aldı.
    Evkur Yeni Malatya yenilgisiyle sarsılan Galatasaray'da deprem yaşandı, yönetim iki kritik karar aldı. Igor Tudor ile yollar ayrıldı, olağanüstü genel kurula gidilmesine karar verildi.
    Türk Telekom Stadı'nda gerçekleşen olağanüstü yönetim kurulu toplantısında masaya yatırılan ilk konu, Tudor'un durumu oldu. Sezon başından bu yana tartışılan Hırvat teknik adamın gönderilme kararı alındı. 3.5 saat süren toplantıda gündeme gelen ve kararı verilen ikinci konu da olağanüstü genel kurul oldu. Bilindiği gibi sarı-kırmızılı taraftar, Tudor ile birlikte yönetimin de istifasını istemişti.
    Toplantıda ilk olarak yöneticiler 1.5 ay süren çekincelerini tek tek dile getirerek, Tudor'dan duydukları rahatsızları dile getirdi. Başkan Dursun Özbek de bunun üzerine, "Tudor artık arkasında durulacak bir teknik adam değil" diyerek Hırvat hocanın biletini kesti. Yönetim kurulu, yeni teknik direktörün belirlenmesi noktasında yetkiyi tamamen başkana verdi.
    İkinci bomba gelişme ise olağanüstü seçime gidilmesi ile ilgili oldu. Bu konuda Başkan Dursun Özbek stratejik hareket etti.
    Özbek, seçimde 2018'in Mayıs ayının beklenmesinin kendilerine zarar vereceğini söyleyerek, "Seçimi öne çekersek bundan en fazla 1 ay etkileniriz. Ama mayıstaki seçim bizi çok tüketir. Çok zarar görüyoruz. Seçim atmosferinde çok yıpranırız. Takım da bundan çok etkilenir. En iyisi seçimi öne çekmek" dedi. Böylece yöneticilerin de beklemediği bu karar alındı.
    Her iki kritik kararla ilgili başkan Dursun Özbek bugün 15.00'te bir basın toplantısı düzenleyecek.
    ilk Ercan Güven gündeme getirmişti

    Yazarımız Ercan Güven, 5 Aralık tarihindeki "Terim'in Özbek dansı" başlıklı yazısında Başkan Dursun Özbek için erken seçim kararının şu ortamda kaçınılmaz olduğunu vurgulamıştı...

    ' Galatasaray'ın menfaati için'
    Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulübün geleceğini düşünerek, olağanüstü seçimli genel kurul kararı aldıklarını söyledi.
    Özbek, "Aldığımız kararlar Galatasaray'ın geleceğine yönelik. Yönetim ve başkanı yıpratmak için Galatasaray'ın menfaatlerine, geleceğine karşı bir duruş var. Galatasaray bundan zarar görüyor. En azından zarar göreceği bu süreci kısaltmak lazım. Yönetim ve başkanı yıpratmak için Galatasaray'a saldırılar oluyor.  Bunların son bulması lazım. Demokratik yapımız içinde seçim kaçınılmaz bir olay. Gerektiği zaman seçim yapılır" ifadelerini kullandı.
    Yönetim kurulunun, Galatasaray'ın menfaatleri ve şampiyonluk yolundaki yürüyüşü etkilenmeyecek şekilde 20 Ocak'a kadar görevinin başında olduğunu da söyleyerek, "Taraftarımız ve camiamız en ufak bir endişeye düşmesin. Bugünkü yönetim, eskisinden daha kuvvetli bir şekilde bu bir aylık süreci yönetecektir. Galatasaray'ın şampiyonluk yürüyüşü hiçbir şekilde etkilenmeyecek" diye konuştu.
    Tazminatı 400 bin euro
    Galatasaray'da Kardemir Karabükspor'a tazminat ödenerek takımın başına getirilen Igor Tudor, tazminatla gitti. Hırvat teknik adama 400 bin euroluk tazminatı ödenecek.
    ]
    ]
    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Türk Telekom Ercan Güven Galatasaray Malatya Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title