Haberler

    İspanya Dışında La Liga Karşılaşması İhtimali

    Globalleşen dünyaya ayak uydurmaya başlayan spor dünyasında önemli bir adım da İspanya'dan gelmek üzere. NBA'in Meksika ve İngiltere'de maç adımlarının ardından İspanyol futbolunun yöneticileri Çin ve ABD başta olmak üzere yurt dışında karşılaşma planlıyor.


    İspanya dışında La Liga karşılaşması ihtimaliGloballeşen dünyaya ayak uydurmaya başlayan spor dünyasında önemli bir adım da İspanya'dan gelmek üzere. NBA'in Meksika ve İngiltere'de maç adımlarının ardından İspanyol futbolunun yöneticileri Çin ve ABD başta olmak üzere yurt dışında karşılaşma planlıyor.


    İspanya'nın en önemli futbol kulüpleri yakın bir gelecekte Çin veya Amerika Birleşik Devletleri'nde karşılaşmaya çıkabilir.


    Financial Times'a açıklamalarda bulunan La Liga yönetim kurulu başkanı Javier Tebas, "La Liga global bir eğlence aracı ve biz de bu ligin uluslararası görünüşünü iyileştirmek istiyoruz." dedi. Buna yönelik çalışmaların bir parçası olarak bazı maçları İspanya dışında oynama fikrini tartıştıklarını belirten Tebas, bu çalışmaların henüz başlarında olmalarına rağmen gelecek sezon bu uygulamaya geçilmesinin mümkün olduğunu söyledi.


    4 yıl önce kurulan Real Madrid ve Barcelona'nın da yer aldığı bir yaz hazırlık turnuvası olan ve çok önemli takımların yer aldığı Uluslararası Şampiyonlar Kupası'a ABD'de olan ilgi dikkatleri çekmişti. Florida'da Hard Rock Stadyumu'nda oynanan El Clasico'yu 66 bin taraftar tribünleri tamamen doldurarak stadyumdan canlı seyretmişti. Ayrıca, La Liga verilerine göre geçen sezon 2.5 milyar kişi ligi takip ederken, nisanda ligdeki Real Madrid - Barcelona maçını tüm dünyada 185 ülkede 650 milyon kişi takip etti. Bu veriler ışığında La Liga yönetimi başta Çin ve Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere ülke dışında belli yerlerde maç yapma olasılığını gündemine almış oldu.



    Katalunya bağımsızlığı ve Barcelona soru işareti

    La Liga ile ilgili önemli bir gündem maddesi de Katalunya bölgesinin yapmaya hazırlandığı bağımsızlık seçimleri. Daha önce bu konuda açıklamalar yapan Tebas, "Katalonya tek taraflı bağımsız olursa Barcelona ne La Liga'da ne de komşu Fransız liginde oynar." demişti. LFP Başkanı ayrıca, "1 Ekim'de referandum olursa Barcelona'nın bu tarihte saat 16.30'da oynaması planlanan Las Palmas maçı ertelenir mi?" sorusuna ise, "Hayır. Biz asla yasa dışı bir durum için saat değiştirmeyiz. Bizim için 1 Ekim herhangi bir pazar günü." yanıtını vermişti.

    Aynı başlıkta

    İspanya Ligi

    Sonuçlar

    Puan durumu

    Real MadridEkip
    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Çin Halk Cumhuriyeti La Liga İspanya Spor Haberler

    2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

    2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

    3 polis müdürüyle ilgili soruşturma hangi aşamada? Yerlikaya'dan bir açıklama daha

    3 polis müdürüyle ilgili soruşturma hangi aşamada? Yerlikaya'dan bir açıklama daha

    Eski günlerine döndüğü söylenen Arda Kural'ın son hali

    Eski günlerine döndüğü söylenen Arda Kural'ın son hali

    Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

    Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title